Copiii sub 11 ani nu ar trebui să aibă telefon mobil. Iar cei sub 13 ani, să aibă accesul blocat pe rețelele sociale. Este subiectul săptămânii în Franța, după ce mai mulți specialiști au recomandat legi în acest sens. Deja la Paris, elevii nu au voie cu mobilele în școli.

Telefoanele interzise sub 11 ani

Fără acces la orice fel de telefon pentru copiii cu vârste sub 11 ani. Și fără smartphone cu internet pentru cei sub 13 ani. Sunt recomandările unei comisii prezidențiale franceze în urma unui studiu asupra impactului negativ al acestor device-uri asupra sănătății mintale a tinerilor.

În ceea ce privește utilizarea rețelelor sociale, acestea ar trebui permise doar de la 15 ani în sus și doar pe platforme considerate „etice”. Criteriile ar urmă să fie stabilite de parlamentari.

Președintele Emmanuel Macron a promis la începutul anului legi mai stricte pentru a reduce timpul petrecut de copii pe telefon și rețele de socializare. Parisul a interzis deja folosirea telefoanelor mobile în școli. Decizii similare au fost luate și în Grecia, Finlanda sau Suedia.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- În loc să-i ghideze pe elevi către moralitate, un profesor de etică și-ar fi hărțuit elevii cu mesaje și poze

Un raport UNESCO din 2023 recomandă interzicerea telefoanelor mobile în școli.

Autorii spun că o asemenea măsură ar elimina întreruperile cursurilor, ar ajuta învățarea și ar proteja copiii în fața riscului de hărțuire online.

În România, folosirea telefoanele mobile în timpul orelor este interzisă.

Dar există o controversă dacă cei mici să aibă acces sau nu la un smartphone. Cunoscutul om de televiziune, Iuliana Tudor a vorbit deschis despre acest subiect la podcastul lui Horia Brenciu în care a povestit că fiul sau nu a avut telefon mobil până la vârstă de 12 ani.

În întreagă lume cresc îngrijorările privind efectele negative ale tehnologiilor. Experții recomandă tot mai des că aparatele inteligente să să rămână exclusiv la nivelul de instrumentele folositoare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: