Practici înșelătoare, tehnici de manipulare și încălcarea regulilor de comerț online. Sunt acuzațiile grave care i se aduc unei aplicații de cumpărături care a câștigat intr-un timp scurt milioane de clienti. 75 de milioane de europeni comandă lunar prin intermediul acestui retailer.

Aplicație de cumpărături, acuzată de practici ilegale în Europa

Produse cu nemiluita la prețuri „imposibil” de mici și transport gratuit. Strategia această de vânzări on line i-a adus o creștere fulgerătoare lui Temu, platforma chineză online de unde cumpără și românii.

,,Îmi trebuie ceva pentru bucătărie, apoi mai văd o bluzită, mai văd altceva, adaug mai multe, se face comandă mai mare și ajung de multe ori să iau mai multe produse'' , potrivit unui client.

De multe ori există și diferența de preț, vezi un preț, intri pe produs, îți alegi mărimea și dacă nu ești atent se schimbă prețul și e unul mai mare. Și nu îți dai sema, dai comandă.

"Temu, care are peste 75 de milioane de utilizatori lunar în UE, deseori nu reușește să furnizeze consumatorilor informații esențiale despre vânzătorii produselor și, prin urmare, nu poate indică dacă produsul îndeplinește cerințele UE de siguranță".

Citește și: VIDEO: Site-urile chinezești, în atenția ANPC, după ce cumpărătorii nu au fost mulțumiți de ceea ce au primit

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Arnold Vieriu, expert social media- Acest retailer are chiar că target atingerea unor oameni care nu aveau educația digitală necesară în urmă cu ceva timp pentru a realiza că aceste produse nu există sau nu au aceeași calitate care le este prezentată.

Platforma este promovată intens și pe paginile de socializare.

Monique Goyens, directorul general al BEUC, Asociațiile europene ale consumatorilor acuză că platfoma de vanzri online este, cităm,, plină de interfețe înșelătoare prin care încurajează consumatorii să cheltuiască mai mult". 

Temu ar încalca și Regulamentul UE privind serviciile digitale, susține BEUC, care cere autorităților să investigheze inclusiv criteriile folosite pentru sistemul de recompense. 

Arnold Vieriu, expert social media- Sunt foarte multe materiale care probabil ar fi interzise în Uniunea Europeană dacă ar există și dacă s-ar respectă toate regulile.

Platforma a trebuit să se confrunte cu mai multe controale drastice în Asia și în Statele Unite.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Sebastian Hotca- președinte interimar ANPC- Noi investigăm posibile practici comerciale incorecte, o practică de altfel luată în calcul și la nivelul Uniunii Europene.

Platforma, care a intrat pe piața UE cu puțîn peste un an în urmă, a declarat că își ajustează în mod activ serviciul pentru a se alinia la practicile și preferințele locale și că se angajează să respecte pe deplin legile și reglementările piețelor în care își desfășoară activitatea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: