Când expiră cardurile de energie? Românii mai au la dispoziție doar câteva zile pentru a folosi sau a scoate banii
În cateva zile, termenul de valabilitate al cardurilor de energie va expira. Până la termenul final, românii sunt nevoiți să scoată banii pentru a nu-i pierde.
Românii mai au puțin timp la dispoziție pentru a folosi banii de pe cardurile de energie. În cazul în care nu îi utilizează, aceștia pot scoate suma de pe card, pentru a nu rămâne fără bani, potrivit informațiilor transmise de antena3.ro.
Când expiră cardurile de energie?
Cardurile de energie au un termen de valabilitate. Guvernul a anunțat că la data de 31 mai 2024, cardurile de energie ar urma să expire.
Decizia a fost luată de Executiv după ce, pe data de 31 martie 2024, la primul termen de expirare, încă existau 1,1 milioane de beneficiari care nu utilizaseră banii de pe cardurile de energie, conform sursei citate anterior.
Acte necesare procesului de scoatere a banilor de pe cardurile de energie
În Ordonanța de urgență a Guvernului se menționează că beneficiarii cardurilor de energie pot încasa în numerar, la oficiile poştale, sumele plătite pentru procurarea de lemn de foc.
Banii de pe cardurile de energie se pot retrage integral, din oficiile poștale. Beneficiarii trebuie să se prezinte la ghișeu cu următoare documentele, informează dcbusiness.ro, citat de sursa anterioară:
- cardul de energie valabil la data la care se efectuează plata prin servicii de mandat poştal;
- actul de identitate al beneficiarului de sprijin;
- documentul/documentele justificativ/justificative emis/emise până la data de 15 martie 2024, cum ar fi avizul de însoţire a mărfii, factura, bonuri fiscale, prin care fac dovada că au achiziţionat lemn de foc pentru încălzire care este utilizat la locul de consum, prin înscrierea acestuia pe documentele justificative şi dovada achitării acestora către furnizorul de lemn de foc;
- în situaţia în care beneficiarul cardului de energie are alt domiciliu sau altă reşedinţă decât cel/cea care este inscripţionat/ inscripţionată pe cardul de energie, contractul privind furnizarea lemnului de foc la domiciliu sau reşedinţă împreună cu declaraţia pe propria răspundere că utilizează sprijinul pentru compensarea preţului la energie la adresa unde locuieşte.