Biletele de avion se scumpesc de la un sezon la altul, iar pasagerii care călătoresc în această perioadă resimt din plin prețurile tot mai piperate.

Citește și: VIDEO Incident aviatic grav. Un pasager a murit la bordul unui avion Boeing după turbulențe puternice în zbor

Este și cazul acestor tineri care merg într-o scurtă vacanță în Sardinia.

"Compania low-cost a ridicat prețurile. Categoric toate prețurile sunt mult mai sus față de anii trecuți. Mult. Având în vedere că sunt trei zile, sper că va fi cea mai ieftină vacanță. Sub o mie de euro", spun turiștii.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Pasagerii care zboară mai des cu avionul plătesc mai mult de la o călătorie la alta.

"Călătoresc de trei ori pe an, în România, Londra și de cele mai multe ori, da, le scumpesc de la an la an", spune un alt turist.

În luna aprilie biletele de avion au fost mai scumpe cu zece la sută față de luna precedentă, iar comparativ cu luna decembrie a anului trecut majorarea a fost de 17%.

Lunile viitoare acestea vor crește din nou cu un procent cuprins între cinci și zece la sută.

Zboruri tot mai scumpe[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

"Atunci o să ne mai gândim să vedem dacă mai zburăm sau nu, cel puțin eu și cu grupul meu de prieteni o să mergem la mare anul acesta la noi. Am văzut că biletele încep de la două sute, trei sute de euro, deci numai 1.500 lei avionul și cazările, nu știu, cred că sunt extrem de mari".

Majorarea așteptată îi face deja pe unii să renunțe la vacanțele în străinătate pentru a reuși să ajungă la același buget pe care aceștia îl aveau în anul trecut

Prețurile în creștere au la bază mai mulți factori, companiile aeriene au așteptat la rândul lor livrări de aeronave, multe dintre acestea fiind întârziate, astfel încât există o capacitate de operare diminuată și sigur companiile aeriene nu se vor da la o parte de la mărit prețurile atunci când sunt singurii operatori, deci când au monopol pe o anumită rută, explică specialiștii.

În plus, tot mai multe orașe europene au început să introducă taxe turistice ori chiar să le mărească pe cele existente.

De pildă, în Veneția, turiștii trebuie să achite o taxă cuprinsă între trei și zece euro pe zi, iar în Roma și Paris vizitatorii plătesc până la șapte euro pe noapte.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si