Pacienții români ar putea ajunge în situația de a nu se mai putea trata în străinătate. Motivul ar fi unele datorii pe care statul român nu le-a plătit pentru tratamentele românilor din trecut.

Datoria s-ar ridica la valoarea de peste 340 de milioane de euro.

Citește și: VIDEO Mai mulți elevi din Muntenegru au dat foc școlii lor! Tinerii voiau să se bucure pentru că au terminat clasa a 9-a

Pacienții români ar putea să nu mai fie tratați în străinătate!

[Sursa foto: istockphotos]

Pacienții români ar putea să nu mai beneficieze de tratamente în străinătate din cauza datoriilor

Se pare că statul român ar datora spitalelor din străinătate peste 340 de milioane de euro, pentru tratamentele și operațiile de care au beneficiat românii până acum. Conform aceleiași surse, unele datorii ar fi din 2015.

Cele mai multe datorii ar fi către Germania, de peste 130 de milioane de euro. Datoriile către Spania s-ar ridica la 50 de milioane de euro, către Italia la 43 de milioane de euro și către Franța la aproape 39 de milioane de euro.

Pentru ca românii să poată beneficia de tratamente în străinătate, soluția ar fi plata datoriilor.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

”Străinii ne cer să achităm măcar eșalonat, dacă mai vrem acces la serviciile lor medicale”, a declarat Valeria Herdea, șefa Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, conform aceleiași surse.

Citește și: Ion Iliescu, mesaj emoționant după moartea lui Costel Constantin! Ce a spus fostul președinte: „Gândul meu bun să ajungă la toți cei dragi ai lui”

Pacienții români ar putea să nu mai fie tratați în străinătate!

[Sursa foto: istockphotos]

Europarlamentarii au declarat că este un risc ca cetățenii să nu beneficieze de tratamente și că se vor lua măsuri pentru rezolvarea problemei.

”Este un risc semnificativ. Pe baza regulamentelor europene cetățenii români pot să beneficieze în caz de urgență, pe baza cardului european sau pe baza formularului E 112, atunci când serviciile nu sunt disponibile în România, de tratamente în orice țară a Uniunii Europene. În ultimii cinci ani, din motive de constrângeri bugetare și din cauza creșterilor interne probabil nu s-au mai alocat banii necesari. E nevoie să facem măcar o eșalonare și să rezolvăm problema”, a declarat un europarlamentar, potrivit aceleiași surse.

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si