VIDEO Tot mai multe produse au sistem antifurt! Detergentul, noua țintă a hoților
De când s-a scumpit în mod sesizabil, detergentul a ajuns să fie furat în cantități mari. Astel, în mai multe magazine, acestui produs i-a fost pus sistem antifurt.
„După salamul de Sibiu cu sistem antifurt și cașcavalul sau conservele închise în cutii de siguranță, acum detergentul este cel care a ajuns în vizorul hoților. Într-un supermarket din București, capsulele cu detergent au și ele protecție împotriva hoților. Urmăriți un material filmat și cu o cameră ascunsă”, a spus Silvia Ioniță.
Citește și: Ai pielea uscată din cauza săpunului? Alege detergenți de vase bio și scapă de această problemă!
Toate cutiile cu detergent capsule au fost sigilate cu sisteme antifurt pentru ca niciun hoț să nu se mai apropie.
„Da, din păcate sunt oameni care se pretează să fure inclusiv detergent ca să spele”.
„Era la modă să pui salamului de Sibiu (n.r. sistem antifurt), acum i s-a pus detergentului... în curând o să se pună și la pâine”, a spus un domn.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Retailerii se plâng că fenomenul a luat amploare de când prețurile au explodat, iar detergentul a apărut pe lista celor mai râvnite produse de către hoți, după ce s-a scumpit cu 25% numai în ultimul an.
„Se fură de pe raft, pur și simplu, și se ascunde produsul în poșetă, în geantă sau în haine. În supermarketurile unde legumele și fructele sunt cântărite... se scote bonul, se mai pun două legume, fructe acolo și apoi se leagă punga.
Se fură îngrijorător de mult la aparatele self-service, unde te duci și nu ai casier”, a transmis Feliciu Paraschiv, retailer.„Da, da! Se fură orice, mai ales că s-au scumpit toate”, a spus o femeie.
Pe rafturile magazinelor, număru produselor cu sisteme antifurt crește de la o lună la alta, în funcție de sezon. Într-un alt magazin, spray-ul de tânțari are și el un sistem de protecție.
„Inclusiv ciocolată este pusă în astfel de cutii”.
După ce au observat că încep să dispară de pe rafturi, magazinele au pus astfel de sisteme și pe ciocolată, pe conservele de ton sau pe cosmeticele mici.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
„În momentul în care ajungi să furi detergenți sau alte obiecte de folosință zilnică sau săptămânală, înseamnă că gradul de disperare a ajuns la o cotă destul de mare”, a spus Adrian Dan, sociolog Universitatea București.
„Se fură că nu sunt bani. Lumea nu mai are bani”.
Cele mai recente date ale Poliției Române arată că circa 20% din totalul bunurilor furturilor care loc într-un an sunt din magazine.