Doi tineri din județul Bihor, un constructor și o coafeză, au renunțat la profesiile lor și au creat un parc de animale exotice la marginea satului natal. Parcul găzduiește peste 130 de animale, printre care lame, bizoni americani și emu, și a devenit o atracție principală în zona Beiușului.

Și-au făcut propriul colț de rai

Proiectul a început de la pasiunea lor pentru animale, iar în ciuda lipsei inițiale de fonduri, au reușit să construiască habitatul pentru viețuitoare cu resurse limitate.

De exemplu, pentru oi au plătit jumătate din preț în bani și jumătate prin muncă fizică.

În parc, vizitatorii pot vedea diverse animale, de la iepuri și porcușori de Guineea până la bivoli românești și sura de stepă, o rasă rară. Principala atracție sunt cei trei bizoni americani care trăiesc în libertate pe pășuni mari.

Proprietarul parcului a învățat tot ceea ce știe despre animale de pe internet și plănuiește să aducă și specii africane, cum ar fi cămile și zebre.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Parcul este vizitat anual de sute de oameni, majoritatea copii, care se bucură de interacțiunea cu animalele, activități în natură și un mare foc de tabără.

Costul biletelor pentru un tur prin parc este de 10 lei pentru copii și 20 lei pentru adulți. În timp ce parcul este deschis în weekend, grupurile de elevi pot face programări și pe timpul săptămânii.

Citește și: VIDEO Traseul porumbului dulce până pe litoral. Ce modificări suferă produsul specific sezonului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si