A început sezonul porumbului zaharat pe litoralul românesc. În solariile producătorilor, acesta se vinde cu maximum patru lei bucata, dar prețul crește considerabil când ajunge la turiștii de pe plajă. În județul Dolj, o parte din terenurile cultivate cu pepene roșu au fost înlocuite cu porumb zaharat.

De exemplu, Aurel din comuna Călărași, Dolj a investit zece mii de lei și a plantat peste un hectar de porumb zaharat, vânzându-l en-gros cu doi lei cincizeci – trei lei bucata.

Acesta produce aproape cincizeci de mii de știuleți pe sezon, garantând un profit bun pentru fermieri.

Cererea mare pentru porumbul zaharat a determinat fermierii să crească suprafețele cultivate de la treizeci la trei sute de hectare în doar trei ani.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

Porumbul zaharat are un gust dulce și se plantează din februarie, fiind cules după șaptezeci de zile. O parte dintre fermieri cultivă porumb zaharat în solarii, iar Adriana este prima din localitatea sa care a reușit să aducă acest porumb pe piață.

Porumbul zaharatne tratat cu îngrășăminte chimice este recoltat, ambalat în saci și dus la piață. Datorită gustului său, acesta ajunge rapid pe litoral, unde este consumat cu poftă de turiști.

Este important însă ca porumbul fiert să fie achiziționat din locuri ce respectă normele de igienă, pentru a evita problemele de sănătate.

Citește și: VIDEO Invadați de „musculițele bețive”. Bucureștenii se tem să mai iasă din casă: "Se așează pe tine și te atacă"


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si