Salariul incredibil pe care îl primește un deținut care muncește cu normă întreagă. Statul îi ia mai bine de jumătate din banii câștigați
Deținuții pot munci cu normă întreagă și pot ajunge să câștige un salariu incredibil. O parte din banii pe care îi primește un deținut este oprită de către stat.
Author: Elena Tasca miercuri 26 iunie 2024 , 16:46
Se pare că deținuții care prestează activități profesionale cu normă întreagă ajung să primească un salariu incredibil. Din suma încasată, o parte ajunge către stat.
Salariul incredibil câștigat de un deținut care muncește cu normă întreagă
Persoanele încarcerate pot câștiga bani și își pot reduce pedeapsa. Deținuții au posibilitatea de a munci cu normă întreagă și de a câștiga un venit considerabil.
Un deținut care muncește cu normă întreagă, poate ajunge la un salariu mediu de 30 239 de lei. Din banii pe care un deținut îi câștigă, 40% se îndreaptă către stat.
”O să vă spun despre venitul mediu primit de un deținut care muncește. Anul trecut a fost de 30239 de lei, peste nivelul salariului mediu pe economie. Această remunerație primită de deținuți este negociată de administrația locului de deținere cu firma care solicită deținuți.
E important să se știe și faptul că o să vă spun exact cum se împart aceste lucruri. Salariul plătit nu este exclusiv al deținutului, 40 la sută primește deținutul, iar unitatea de detenție primește restul sumei. De ce este o informație relevantă? Ca să știți că statul român beneficiază de pe urma acestei munci pe care deținuții o prestează”, a declarat ministrul Justiției, Alina Gorghiu, potrivit Puterea.ro.
La Penitenciarul Timișoara, un deținut este remunerat cu sume cuprinse între 30 și 64 de lei, pe zi. Deținutul muncește în conformitate cu legislația muncii, timp de opt ore pe zi, iar salariul pe care îl primește are valoarea salariului minim pe economie.
Munca pe care deținuții o prestează îi ajută să se reintegreze în societate. Pe lângă beneficiul financiar și cel al reducerii pedepsei, deținuții au posibilitatea ca după finalizarea perioadei din spatele gratiilor să rămână angajați.