Este doliu în medicina din România, după ce doctorița Silvia Coman, cea care și-a dedicat viața ajutorării bolnavilor de cancer, a trecut la ceruri la doar 40 de ani. 

Citește și: Olivia, o mămică de 33 de ani, a murit fulgerător după ce medicii au aflat prea târziu ce era, de fapt, "durerea de stomac"

Silvia Coman a fost unul dintre cei mai activi medici implicați în lupta pacienților din România diagnosticați cu afecțiuni oncologice.

Silvia Coman și-a dedicat toată viața ajutorării bolnavilor de cancer, dar s-a stins din viață la opt ani după ce a fost diagnosticată cu teribila boală în 2016.

Mesajul morții Silviei a fost publicat de către Asociația Magic pe pagina de Facebook.

A murit dr. Silvia Coman, "zână bună, caldă, calmă, cu voce melodioasă"

"Medic, mamă a doi copii, frumoasă ca un înger- o frumusețe strălucitoare, și fizică, și sufletească- luptătoare curajoasă și iubitoare, dedicată 1000% celor care, aflați în fața unor diagnostice crunte, căutau îndrumare.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

🤍 Ghid pentru părinții copiilor grav bolnavi, prin hățișul sistemului medical și administrativ, adesea le făcea și educație medicală și le era și psiholog, deopotrivă
🤍 Zână bună, caldă, calmă, cu voce melodioasă, care când oferea explicații despre vreun diagnostic, procedură medicală sau investigație, parcă spunea o poveste, niciodată nu-i simțeai frica sau panica în voce, în privire- deși sigur că exista, mai ales că ea însăși era pacient oncologic: vreme de 8 ani s-a luptat cu un diagnostic foarte greu, cu recidive și metastaze, dar a continuat să strălucească și a transformat propria luptă

cu boala într-o misiune de a ajuta alți pacienți oncologici
🤍 Omul care, la alegerile din 2016, proaspăt diagnosticată oncologic și operată, cu un tub de dren în axilă, pe care trebuia să îl poarte vreo două săptămâni, și-a înfășurat tubul în jurul taliei, și-a pus cei mai largi pantaloni pe care îi avea, ca să poată ascunde punga, și s-a dus să voteze la alegerile locale.
🤍 Omul care, dacă de la capătul lumii cineva îi cerea ajutorul, ajungea cumva la el și lupta să găsească soluții.
🤍 Omul care, chiar și atunci când ea era cea vulnerabilă, tot tu îți luai puterea de la ea.
Încercam mereu să o protejăm de poveștile grele, dar ne spunea că munca asta îi dă sens, că vrea să ajute și că asta va face, cât timp va putea. Și fix asta a făcut.

Silvia a fost și va rămâne până la sfârșitul fiecăruia dintre noi, în sufletul și memoria tuturor celor care am cunoscut-o, un exemplu de putere și dăruire.
Să ai un astfel de om prin preajmă este o lecție de viață trăită cu frumusețe și sens. Pentru care vom fi veșnic recunoscători și ne vom strădui să o onorăm în fiecare zi a vieților noastre.


Astăzi, însă, doar plângem.
Drum lin, zână bună.
Plecarea ta ne lasă nu doar sărăciți de un om absolut extraordinar, ci și amputați de o bucată consistentă din inimi.
Dar, dacă mai există ceva Dincolo, nu avem nicio îndoială că ne vei naviga și de-acolo de Sus, cu răbdare și blândețe, prin toată suferința și dorul pe care le-ai lăsat în urmă-ți", este mesajul postat de Asociatia Magic.

Val de mesaje de condoleanțe pe rețelele de socializare

Doctorița Silvia Coman s-a confruntat în trei rânduri cu boala nemiloasă, prima oară în 2016 când a fost diagnosticată, a doua oară în 2019, iar a treia oară în 2022.

Sute de mesaje de condoleanțe au curs pe paginile de Facebook. Medicul Emanuel Ungureanu a scris: "Un înger a trecut în Lumină! Drum lin, Silvia Coman!"

"Om lumină. Asta este și va rămâne Silvia pentru mine, și pentru toți cei care au cunoscut-o. Un om care a fost un înger și câtă vreme a fost cu noi, pe Pământ. Un om care știa ce înseamnă suferința și durerea, nu doar pentru că era medic, ci pentru că o trăia din plin, fiind la rândul ei pacient oncologic.

Și cu toate acestea, găsea cumva puterea să ajute mii de oameni cu cancer, boli grave sau alte patologii care aveau nevoie de navigare în hârțogărișul din sistemul medical din România și de peste granițe, sau de o vorbă bună, de alinare și de sprijin emoțional pentru familiile celor bolnavi. Reciteam mesajele noastre de pe whatsapp și 90% dintre ele erau despre pacienți pe care îi îndrumăm către ea pentru ajutor.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Festin regal la Palatul Snagov! Cum au fost răsfățați invitații la nunta Monicăi Bîrlădeanu și a lui Valeriu Gheorghiță- radioimpuls.ro

Citeste si: Uleiul care te ajută să ai un somn profund şi odihnitor. Lidia Fecioru: "Ne ajută să ne calmăm frica de a nu fi auziți și văzuți"- antena3.ro

Silvia era mereu acolo pentru oricine avea nevoie. Oricât de rău îi era ei însăși în acele momente. Un om care prețuia cu adevărat viața și o trăia cu fiecare celulă din corpul ei", a scris Diana Stoica.

"Drum lin, Silvia! Inger pe pamant e putin spus. A plecat dintre noi un salvator. Navigator de pacienti (majoritatea bolnavi sau suspecti de cancer). Cand panica te blocheaza Silvia iti dadea optiuni si solutii. E o activitate aproape imposibila pentru majoritatea dintre noi. Silvia raspundea oricui si oricand. Un munte de minune!", a scris altcineva pe pagina de socializare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si