Guvernul a decis prorogarea prevederilor Ordonanței de Urgență cu privire la testarea antidrog. Decizia prevede, printre altele, dotarea Insitutului de Medicină Legală cu aparatură specială, care va fi achiziționată cu bani de la Banca Mondială, potrivit informațiilor transmise de hotnews.ro. Declarațiile lui Marcel Ciolacu.

Decizie privind Ordonanța de Urgență, testarea antidrog

Potrivit sursei citate anterior, Guvernul ar urma să amâne joi o parte din prevederile Ordonanței de Urgență, cu privire la testarea antidrog.

Citește și: Mircea Geoană, candidat la prezidențiale! Anunțul făcut pe rețelele sociale pe 4 iulie, de ziua Americii: "2024, anul independenților"

Decizie importantă luată de Guvern, cu privire la testarea antidrog.

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Destinul tragic de care au avut parte trei membri ai aceleiași familii din Bistrița. Au fost găsiți morți în casa lor- wowbiz.ro

Decizia se pare că a fost luată pentru că Institutul de Medicină Legală ar urma să intre într-un proces de dotare cu aparatură specială pentru testarea antidrog. Conform declarațiilor oferite de Marcel Ciolacu, un aparat special pentru tastarea antidrog costă în jur de 300.000 de euro. Banii pentru dotarea IML vor fi oferiți de Banca Mondială.

"În acest moment, nu este această capacitate, mai ales la IML, la Bucureşti, unde durează în jur de trei-patru luni.

Am vorbit cu domnul Predoiu, luni de dimineaţă, o să am şi cu ministrul Finanţelor o discuţie, să vedem. Nu sunt sume foarte mari. Am înţeles că un astfel de aparat de testare costă în jur de 300.000 euro. Deci nu e un capăt de ţară pentru un stat la mărimea României şi vedem procedurile de achiziţii să fie cât mai rapide, iar după ce statul român îşi face treaba şi este capabil să dea un răspuns într-un timp real, venim cu aplicarea legii.
Dar, repet, vorbim statistic, se pierd prea multe vieţi ale tinerilor şi am văzut că în Austria s-a introdus confiscarea maşinii pentru viteză, pentru depăşire este şi în Belgia, este şi în Italia, pentru că în momentul când, statistic şi România suntem pe primul loc la mortalitate pe şosele, ai astfel de cazuri, statul are obligaţia să salveze vieţi. Momentan, o avem de aplicat pe aceasta cu drogurile, mai ales după ceea ce s-a întâmplat la 2 Mai"
, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și: Spania, prima semifinalistă de la EURO 2024. Final dramatic de meci cu Germania, cu un gol decisiv în minutul 120

Marcel Ciolacu: "Venim cu aplicarea legii" 

[Sursa foto: Facebook- Marcel Ciolacu]

O altă Ordonanță de Urgență prevede ca șoferii care refuză testarea cu DrugTest, la controlul rutier, să rămână fără permis până la sosirea rezultatelor de sânge efectuate la IML. 

Citeste si: Cum i-a urat Ileana Sterp "La mulți ani!" cumnatei sale pe Instagram. Logodnica lui Culiță Sterp a blocat-o în mediul online: "Ne-am greșit și ne-am zis vorbe la nervi!"- kfetele.ro

Citeste si: Povestea cuplului care a renunțat la casa lor pentru a trăi permanent pe mare. Ce i-a determinat să facă acest pas radical- radioimpuls.ro

Citeste si: Uleiul care te ajută să ai un somn profund şi odihnitor. Lidia Fecioru: "Ne ajută să ne calmăm frica de a nu fi auziți și văzuți"- antena3.ro

"Nu e o catastrofă, pentru 2 zile, că rămâi fără permis. Am vorbit şi cu domnul ministru Cătălin Predoiu şi cu domnul vicepremier. În acest moment, ceea ce se reclamă este faptul că aceste teste se fac într-o perioadă mult prea lungă. Eu cred că legea este bună pentru că ne amintim de 2 Mai. Această lege există şi în Germania, există şi în Spania, există peste tot. Statul român trebuie să dea un răspuns în timp real. Între 48 şi 72 ore este un răspuns într-un timp rezonabil la testele de sânge. Primul test am înţeles că, dacă iei două nurofen în acel moment, s-ar putea să fie testul pozitiv. Se face testul de sânge, în 48 ore, se dă răspunsul şi cred că nu e o catastrofă, pentru 2 zile, că rămâi fără permis", a declarat Marcel Ciolacu. 

Prorograrea Ordonanței de Urgență cu privire la testarea antidrog se va face printr-o altă Ordonanță de Urgență. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si