Absolvenții de liceu care vor să urmeze cursurile de licență la ASE 2024 trebuie să știe că admiterea se realizează în funcție de mai multe criterii printre care și un eseu motivațional. Iată cum se scrie acest eseu motivațional și ce informații trebuie să conțină

Admiterea la ASE în 2024

Admiterea la licenţă se face prin concurs bazat pe:

1. Eseu motivațional

Eseu motivațional (evaluat cu calificativul admis sau respins), redactat în:

• Limba română pentru programele cu predare în limba română și pentru programul de studii Limbi moderne aplicate (engleză;franceză);

• O limbă străină (engleză, franceză sau germană) pentru programele cu predare în limbă străină;

• Limba română şi o limbă străină, dacă vă înscrieți atât la programe cu predare în limba română, cât şi la programe cu predare în limbă străină.

Candidații vor încărca pe platforma de admitere eseul motivațional (scanat/fotografiat) privind alegerea ASE și a programului de studii (prima opțiune), datat şi semnat.

2. Test de competență lingvistică

Test de competență lingvistică susținut online (notat cu calificativul admis sau respins) pentru candidații care optează pentru programe cu predare în limbă străină.

Candidații la programul Limbi moderne aplicate susțin online proba de competență lingvistică la limba engleză.

Fac excepție candidații care încarcă pe platforma de admitere unul dintre certificatele de competență lingvistică recunoscute de ASE sau cei care au absolvit studiile liceale organizate în limba străină a programului de licență pentru care candidează.

Citește și: Admitere ASE 2024: La ce facultăți se intră fără examen?

3. Media generală de admitere

3. Media generală de admitere (MGA) calculată ca medie ponderată între media obținută la examenul de Bacalaureat cu 70%+ media anilor de studii 30%.

MGA= 0,7 x MB+ 0,3 x MAS

Studenți ASE

Studenți ASE

[Sursa foto: Facebook - Academia de Studii Economice]

Eseul motivațional pentru admitere la ASE în 2024

Eseul motivațional pentru admitere la ASE în 2024 reprezintă o descriere a principalelor realizări, interese, valori, motivații ale candidaților.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Copiii care au îngrozit Franţa. Autorităţile franceze sunt în alertă maximă după atrocităţile săvârșite de doi băieți de 14 și 15 ani- antena3.ro

Citeste si: Regretul unui bărbat care și-a pus panouri solare. „Am o casă care nu poate fi vândută. Valoarea i-a scăzut”- wowbiz.ro

Eseul va fi scris la un rând aliniere, cu caractere Times New Roman, 12 și va conține între 300 și 500 de cuvinte.

Eseul motivațional se redactează în:

– limba română pentru programele de studii în limba română și pentru programul de studii Limbi moderne aplicate (engleză, franceză);

– o limbă străină (engleză, franceză sau germană) pentru programele de studii în limba străină;

– limba română și o limbă străină, dacă vă înscrieți și la programe cu predare în limba română și la programe cu predare în limbă străină.

Candidații vor scana sau fotografia și încărca pe platforma de admitere eseul motivațional privind alegerea ASE și a programului de studii (prima opțiune).

Acesta va fi datat și semnat înainte de a fi trimis.

Eseul va fi evaluat prin calificativul admis/respins.

Citește și: Medii Admitere ASE 2023: Ce note trebuie să ai pentru a intra la buget în funcție de facultate?

Eseul motivațional are următoarea structură:

1. Date de identificare a candidatului: (nume, inițiala/inițialele tatălui, prenume – din certificatul de naștere)

2. De unde v-ați informat despre oferta educațională a ASE?

Citeste si: Anunț important pentru pensionare! Cum se desfășoară recalcularea din oficiu a pensiilor- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Emilia Ghinescu nu vrea să își facă o nouă relație în viitorul apropiat: "Nu mai vreau lucrul acesta"- radioimpuls.ro

Citeste si:- antena3.ro

3. Care sunt motivele alegerii programului de studii (prima opțiune) și argumentele pentru care ați ales să studiați la ASE? (motive personale, preferințe legate de o anumită carieră, argumente pentru obținerea unei anumite calificări etc.)?

4. Care sunt așteptările dumneavoastră privind viața de student în ASE? (în ceea ce privește procesul educațional, precum și eventuala angajare pe durata studiilor)?

5. După finalizarea programului de studii universitare de licență, vă gândiți să continuați studiile universitare de masterat în ASE?

6. Ați avut realizări deosebite pe parcursul liceului (participări la olimpiade, concursuri, acțiuni de voluntariat, stagii, vizite etc.) care vă recomandă pentru a fi student la programele oferite de ASE?

7. Cum doriți să vă implicați în activitățile extracurriculare organizate de cadre didactice sau studenți (participare la sesiuni de comunicări științifice studențești, concursuri, acțiuni de voluntariat, schimburi de experiență, participarea la/organizarea de activități culturale, sportive etc.)?

8. Menționați, dacă doriți, alte elemente care considerați că vă recomandă.

Data ……………… Semnătura candidatului ……………….

Semnătura candidatului implică și asumarea de răspundere privind originalitatea eseului motivațional.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si