Cât de departe poarte merge inconștiența? Răspunsul vine de pe plaja din Neptun. În timp ce salvatorii trăgeau la mal trupul neînsuflețit al unui turist de 23 de ani, alții ignorau steagul roșu și intrau în mare, pe lângă salvamari, de dragul unei distracții care îi putea costa viața. Colegii mei au petrecut o zi în Neptun și au surprins reacții incredibile. Vă avertizez, urmează imagini cu un puternic impact emoțional!, a

transmis Cristian Sabbagh.

Își riscă viața pentru a salva pe alții

Cu doar câteva minute înainte ca plaja să se umple de aplauze și huiduieli, alarma s-a dat printre salvamari. Aceștia au început să alerge spre zona în care o persoană era la un pas de înec.

Femeia a fost dusă la aproximativ 30 de metri de mal. Imediat a fost înconjurată de salavamari. În zonă era și o ambracațiune de salvare care căuta un turist de 23 de ani dispărut încă de aseară.

De data aceasta, deznodământul a fost fericit.

Am intrat în apă până aici. De acolo m-a luat. Nu am fost până aici. Ați simțit curenții puternici? Când am simțit, m-au și luat, a spus femeia salvată.

Salvamarii sunt sufocați de numărul intervențiilor, dar mai ales de turiștii care caută distracția cu orice preț.



Am avut foarte mute intervenții, cei de aici de pe plajă au văzut. Dar problema care e? Noi le spunem: uitați, îi resuscităm, iar ei ne zic: dar ce-au căutat tocmai acolo. Și noi încercăm să le explicăm: nu s-au dus intenționat acolo, au plecat de la apă de la genunchi un pic mai sus, i-a luat marea, i-a ciupit, îi trage în larg, a declarat Răzvan Viza, salvamar.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Valurile sunt, de fapt, mult mai mari. Iar curenții care nu se văd sunt extrem de periculoși. În plus, în zonă se fac lucrări de înnisipare, așa că pe fundul mării au apărut gropi. O combinație fatală pentru un tânăr care a intrat aseară în mare.

În 2 minute deja nu mai era nimeni, nu se mai vedea. Era doar prietena lui care știa să înoate și a ieșit. El, din păcate, nu a putut nici măcar să plutească, l-a înghițit marea instantaneu, a declarat Răzvan Viza, salvamar.

După 12 ore de căutări, trupul tânărului de 23 de ani a fost găsit la aproximativ 40 de metri distanță de mal.

Curenții sunt atât de puternici, încât a fost nevoie de 4 scafandri pentru a aduce la mal trupul neînsuflețit.

Am format un poligon de căutare, ținând cont de aceste gropi care s-au format în urma săpăturile și a trebuit să căutăm în toate aceste gropi.

Ulterior a fost găsit într-o groapă, a declarat Marian Ciulei, șeful centrului de scafandri.

În timp ce scafandrii se chinuiau să-l aducă pe plajă, salvamarii aveau parte de alte intervenții. Au numărat zeci de salvări la limită.

Citeste si: Veste proastă pentru gospodinele care au centrală termică și stau la casă. Ce modificări se anunță?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Radu Ioan Budeanu, fiul Deliei Budeanu și moștenitorul dinastiei Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Efectul cafelei, vinului și ciocolatei asupra creierului. Ce spune medicul Leon Dănăilă- antena3.ro

Năucitoare este și decizia autorităților de a face lucrări la plajă în plin sezon turistic. Însă tragediile s-au petrecut și în alte zone. Vorbim deja de al treilea deces înregistrat în acest sezon. Alți 2 turiști au murit în Mamaia și Costinești.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si