VIDEO Cei de la ANPC „visează” că au închis un hotel! Comunicatul oficial spune una, realitatea e alta
Comisarii de la ANPC se laudă că ar fi închis un hotel din Eforie Nord.
„Comisarii de la Protecția Consumatorilor se laudă că ar fi închis un hotel cu bază de tratament din Eforie Nord. Scandalul a pornit după ce un pensionar s-ar fi ales cu toxiinfecție alimentară. Mai mult, restul de 99 de bătrâni au fost mutați în altă unitate de cazare, au anunțat cei de la ANPC. Însă, colegii mei au descoperit o situație cu totul diferită față de comunicatul oficial”, a spus Christian Sabbagh.
Citește și: VIDEO Descoperirea inspectorilor ANPC: Băuturi depozitate chiar și la 40 de grade. Pericolul din sticle
„Din 100 de persoane, doar la un om s-a găsit, să zicem, toxiinfecție alimentară! Dumnezeu e sus. Problema este în felul următor: oamenii au mai rămas 99. Niciunul n-are toxiinfecție alimentară”.
Comisarii ANPC spun că au fost sesizați de un pensionar care ar fi suferit o toxiinfecție alimentară în hotelul din Eforie Nord. Mai mult, pe biletul de externare ar fi fost trecută această cauză. În urma verificărilor au fost descoperite alimente expirate și mâncare depozitată la temperaturi necorespunzătoare. Și în camere ar fi fost mizerie, spun oficialii.
Așa că, au fost date amenzi de 25.000 de lei, iar serviciile ar fi fost oprite temporar. În plus, pensionarii au fost mmutați în alt hotel, s-au lăudat comisarii în comunicat. În realitate, cei 99 de pensionari rămași erau și astăzi în unitatea de cazare cu bază de tratament, mulțumiți de servicii.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
„Am fost primiți foarte bine, mâncare e foarte bună. Tot personalul de aici se comportă frumos”.
Vin unii care vor să facă rău intenționat. Deci, pe banii e lux. Cine mai vine pe banii ăștia”.
Proprietarul spune că trebuie să remedieze problemele descoperite, nu să mute turiștii-pacienți.
„Avem de luat o garnitură pe care nu o găsim la cuptor și reperații la camerele 6 și 34. Astea sunt problemele”, a spus Dumitru Gurgui, proprietarul hotelului.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Cât despre mâncare...
„Pentru pacienți sunt patru frigidere și două lăzi frigorifice. Mâncarea era în regulă, adică în termen.
Totul era în calup, în afară de un frigider care era pentru personal, nu avea treabă cu pacienții”, a spus Mihai Florea, medicul unității.Casa de Pensii a asigurat 2500 de lei de persoană pentru masă, cazare și tratament pentru o perioadă de 16 zile, iar pensionarii au plătit restul, aproximativ 1000 de lei. Am solicitat un interviu legat de informațiile contradictorii din comunicatul ANPC, dar n-am obținut vreo reacție.