DSP Constanța vine cu un nou anunț la o săptămână după ce pe plajele din Corbu și Vadu s-a interzis intratul în apa mării.

Atunci s-a descoperit că nordul Mării Negre a fost afectat de bacterii, care au arătat la probele de laborator o concentrație uriașă de E.coli, de cinci ori peste pragul normal.

Citește și: VIDEO Vârf de sezon pe litoral! Cât costă o noapte de cazare la malul Mării Negre?

Plajă Corbu

Plajă Corbu

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Apa mării nu mai este un pericol 

Acum, însă, DSP Constanța vine cu un nou comunicat, spre bucuria turiștilor de la malul mării. Dacă până acum le era interzis să intre în apa mării, riscul îmbolnăvirii fiind uriaș, acum situația se schimbă.

Specialiștii spun că la începutul lunii august s-au repetat probele de laborator, iar rezultatele acum au ieșit conform prevederilor legale.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Așadar, analizele au arătat rezultate care se încadrează în valorile normale pentru Escherichia coli și enterococci. Lucru care face ca intrarea în apă mării să fie iar permisă turiștilor.

„Ca urmare a repetării în data de 01.08.2024 a analizelor pentru parametrii Escherichia coli și enterococi din probele de apă de mare prelevate în zona plajelor neamenajate Vadu și Corbu din județul Constanța, s-a constatat încadrarea acestora în valori corespunzătoare.

Având în vedere aceste rezultate, îmbăierea este permisă. Reamintim că aceste zone de îmbăiere sunt neamenajate”, arată un comunicat al DSP Constanța.

Citește și: VIDEO Plaja de 10 milioane de lei din Amara, o dezamăgire pentru turiști. Ce îi nemulțumește, în ciuda investiției enorme

Specialiștii spun că s-a ajuns în situația unei ape afectate de aceste bacterii periculoase din cauza faptului că plajele din Corbu și Vadu sunt neamenajate.

”Lipsa toaletelor. Ceea ce face ca un comportament igienic legat de calitatea apei să nu fie menținut. Din acest motiv, este o recomandare, chiar o obligație, ca autoritățile locale să instaleze o rețea de canalizare, o linie de aducție, o rețea care să asigure o linie de igienă și siguranță, a declarat, pentru Stirile Kanal D, Adrian Bâlbă, biolog marin.

De menționat este și faptul că infecția cu E.coli apare atunci când turiștii înghit, accidental, apa de mare. Anumite bacterii de acest tip pot provoca infecții sau boli respiratorii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si