Top 10 jucării care nu se vor demoda niciodată

De câte ori nu revenim cu gândul în copilărie, când eram înconjurați de păpuși și plângeam când dispărea una dintre ele? Ne plac amintirile. Ne emoționează. Totul părea atât de simplu. Acum, totul pare atât de complicat. Deși păpușile nu au dispărut dintre jucăriile celor mici, din ce în ce mai mulți părinți optează pentru jocuri moderne: ecrane, gadget-uri etc.

Alis Pop, luni 02 septembrie 2024 , 10:04

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cu toate astea există câteva jucării ale copilăriei multora dintre noi care nu se vor demoda niciodată, dar vei afla despre acestea în următoarele rânduri.

Așa că dacă vrei să cumperi jocuri atemporale copilului tău sau dacă vrei să dăruiești, în continuare vorbim despre 10 astfel de jucării. Pentru că ne întoarcem cu nostalgie către simplitatea jocului tradițional.

Aceste 10 jucării, testate de timp și iubite de generații întregi, ne amintesc de bucuria pură a copilăriei.

10 jucării ale copilăriei multora dintre noi, care vor dăinui și pe care le poți dărui

Alege pe oricare dintre acestea și dăruiește-l copilului tău sau unui alt copil:

  1. Cuburile de construcție. Clasice și versatile, cuburile de construcție stimulează creativitatea și coordonarea mână-ochi. De la turnuri înalte la castele fantastice, limitele sunt doar cele ale imaginației.
  2. Păpușile. Fie că sunt din plastic sau alt material, colorate care mai de care, cu haine de prințese, păpușile sunt cele mai bune prietene ale fetițelor. Ele încurajează jocul de rol și dezvoltarea emoțională.
  3. Mașinuțele. Băiețeii (și nu numai) adoră să exploreze lumea cu mașinuțele lor. De la mașini de curse până la camioane de pompieri și mașini de poliție, acestea stimulează imaginația și coordonarea.
  4. Puzzle-urile. Asamblarea unei imagini este o activitate care îmbunătățește concentrarea, răbdarea și abilitățile de rezolvare a problemelor. Alege gradul de complexitate în funcție de vârsta copilului și faceți împreună puzzle-uri.
  5. Jocurile de societate. Monopoly, Scrabble, Șah - aceste jocuri ne învață să colaborăm, să ne dezvoltăm spiritul competitiv într-un mod sănătos și să luăm decizii strategice. Sunt potrivite atunci când cel mic are o vârstă mai mare, la care le poate înțelege.
  6. Jucăriile din lemn. Durabile și ecologice, jucăriile din lemn sunt o alegere excelentă pentru copii. Un tren, un banc de lucru lemn, un puzzle etc, le stimulează simțurile și le dezvoltă abilități motorii fine.
  7. Mingea. Simplă, dar eficientă, mingea este perfectă pentru activități în aer liber. Ea încurajează mișcarea, coordonarea și jocul în echipă. Fie că este minge de fotbal, de baschet, de tenis, oricare sunt perfecte pentru cel mic.

În plus, jocul în aer liber este benefic pentru cei mici, potrivit specialiștilor.

  1. Seturile de creativitate. Plastilină, acuarele, creioane colorate - acestea stimulează creativitatea și expresia artistică.
  2. Păpușile cu bebeluși. Fetițele adoră să îngrijească de păpușile lor, imitând astfel rolurile adulților și dezvoltând empatia.
  3. Cărți colorate. Poveștile spuse în cărțile colorate sunt fascinante. Nu doar că ilustrează diferite personaje, dar îl provoacă pe cel mic să gândească la potrivirea nuanțelor și să le coloreze în cele mai năstrușnice combinații.

Aceste jucării sunt mai mult decât simple obiecte. Sunt instrumente care îi ajută pe cei mici să crească, să învețe și să se dezvolte.

Care dintre jucăriile enumerate ți-a adus cele mai frumoase amintiri din copilărie? Pe care îl vei dărui?

 

 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este... Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”
spotmedia.ro
Mormântul unui copil vampir, descoperit în Polonia Mormântul unui copil vampir, descoperit în Polonia
b1.ro
Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer.... Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mesajul ascuns din fotografia cu Prințul Louis (FOTO)
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si