„Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția” O campanie MAI, pentru protejarea tinerilor
„Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția” este o campanie realizată de MAI cu scopul de a îi proteja și ajuta pe tineri.
Ministerul Afacerilor Interne este autorul unei campanii care vine în ajutorul tinerilor. Numită „Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția”, scopul ei este acela de a îi face pe tineri să conștientizeze că ei contează. Mic cu mic se face mare, iar fiecare voce care contribuie la stoparea violenței, de orice manieră, ajută.
„Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția” este o campanie care își propune să facă vocile tinerilor auzite și să fie luate în considerare.
Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a declarat că, prin această campanie, își dorește combaterea violenței, în toate formele ei. Campania este realizată și susținută de instituțiile statului în colaborare cu elevii și cu părinții.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
„Cu toții avem nevoie de sprijin, mai ales când suntem tineri. Doar că n-avem nevoie neapărat de un sprijin care să vină abundent peste noi. Avem nevoie să știm că există, să fie prezent în viața noastră și să știm că, în caz că avem nevoie, putem să apelăm la el. E un lucru mare faptul că discutăm și sunt atâtea opinii și faptul că încercăm să schimbăm ceva, pentru că, din punctul meu de vedere, România, într-adevăr, față de partea de vest a Europei, suntem un pic înapoi, dar încercăm să schimbăm ceva şi noi, tinerii,
încercăm să fim mult mai prezenți, pentru că ăsta ar trebui să fie un cuvânt mult mai prezent în viața noastră, în viețile noastre. Și vreau să vă mulțumesc acum, la final, tuturor, pentru că faceți eforturi pentru tineri, pentru că, în sfârșit, poate realizăm, după mulți ani, că tinerii sunt viitorul”, a declarat Irimia Teodor, reprezentant Consiliul Național al Elevilor.
„Vocea înseamnă putere. O voce auzită demonstrează că ne pasă tuturor și că nimeni nu este singur. Nu este nevoie să închidem ochii, nu este nevoie să astupăm gura, să arătăm cu degetul. Este foarte important să înțelegem mediul în care ne desfășurăm și este foarte important ca atunci când apar diferite pericole sau capcane, ele să fie semnalate. Permiteți-ne să fim alături de dumneavoastră. Fiecare tânăr are personalitatea lui, fiecare mediu are particularitățile lui. De aceea, este extrem de important să învățăm să ascultăm. Să ascultăm nevoile tinerilor, să ascultăm năzuințele lor și să ascultăm în principal motivațiile lor. În perspectiva Poliției Române, este foarte important de ce vocea e soluția, pentru că, vorbind sprijinim, construim și dezvoltăm împreună, a declarat”, a declarat Chestor șef Benone Matei, inspectorul general al Poliției Române.