Ciclonul Boris, care a provocat inundații istorice în țara noastră, ar fi putut traversa România cu pagube mult mai mici. Hărțile radar analizate de specialiști au scos la iveală un detaliu care a schimbat radical traseul frontului atmosferic.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

"Ciclonul Boris a stagnat, a acționat a traversat România foarte repede de la vest către est și s-a poziționat în noaptea de vineri spre sâmbătă deasupra Mării Negre... El nu și a putut continua deplasarea firească către estul sau nord-estul Europei, ci s- a întors către nord-vest adică s-a întors către zona Moldovei", a explicat Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM.

Întoarcerea acestor sisteme noroase îmbogățite cu umezeală de pe Marea Neagră au făcut ca mare parte din cantitatea de umezeală conținută de aceste sisteme noroase asociate Ciclonului Boris să se descarce deasupra teritoriullui țării noastre.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si