Sub denumirea sindromul "dead butt” se află diagnosticul oficial de "tendinoza gluteului mediu" și se referă la slăbiciune semnificativă într-unul dintre mușchii gluteali, în special gluteul mediu, situat pe lateral.

Citește și: "S-a prăbușit la picioarele pasagerilor". O stewardesă a murit fulgerător în avion

Acest sindrom se agravează progresiv în rândul populației, fiind o afecțiune comună la sportivi, dar care apare tot mai des în rândul populației sedentare sau la persoanele care stau la birou câteva ore bune pe zi.

Ce este sindromul "dead butt” și cum se manifestă

Potrivit CSID.ro, diagnosticul, problemele, efectele secundare și riscurile asociate acestui sindrom sunt reale și există de câțiva ani sau poate chiar mai mult.

Sindromul poate fi cauzat de o ergonomie deficitară. Statul cu spatele arcuit sau cocoșat la birou poate pune presiune semnificativă asupra mușchilor fesieri profunzi, precum și asupra zonei lombare.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Primul semn al unei probleme este o durere ușoară în acea zonă. Apoi, vei observa mai multă durere la activitate, trecerea de la stat jos la stat în picioare va dura câteva secunde.

Aceste dureri și disconforturi inițiale pot duce la probleme grave în timp. Începi să te confrunți cu dureri de genunchi, de exemplu.

Urcatul scărilor poate începe să doară și poți dezvolta sindromul fesier profund, în care atașamentul tendonului de ischiogambieri începe să se destrame și să se deterioreze.

De fapt, poate duce la simptome în care nervul sciatic începe să joace un rol. Și odată ce acesta se slăbește, lucrurile se înrăutățesc.

Sindromul apare mai ales la cei care muncesc la birou

Sindromul apare mai ales la cei care muncesc la birou

[Sursa foto: Pexels.com]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si