Temperaturi caniculare în România în această săptămână. Ultima săptămână din septembrie vine cu maxime de 33-34 grade Celsius, dar şi cu fenomene de instabilitate.

Citește și: Ce semnificație are numele lunii octombrie. De unde provine și ce înseamnă

Începând de sâmbătă, 28 septembrie, pătrunde în țara noastră un front atmosferic rece care va traversa teritoriul de la nord spre sud.

Temperaturile vor scădea semnificativ începând de duminică, fiind așteptate ninsori și viscol la munte.

Din fericire, valul de aer polar nu va poposi decât câteva zile, după care vremea reîncepe să se încălzească, la începutul lui octombrie.  

Temperaturi de vară la sfârșit de septembrie

Se așteaptă o vreme deosebit de caldă în toată țara în această săptămână. Vor fi mici variații de la o zi la alta, ajungându-se treptat până la 33°C, posibil 34°C în sudul țării, mai ales vineri și sâmbătă.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată- wowbiz.ro

În Capitală, va fi, de asemenea, o vreme caldă în următoarele zile 28-29°C, iar ziua de vineri se ajunge la valori maxime de 31- 33°C. 

Vremea se schimbă radical din weekend

Potrivit ANM, la sfârșitul acestei săptămâni, mai ales de duminică, 29 septembrie, un front atmosferic rece va traversa teritoriul țării noastre.

După ciclonul Boris, România va fi lovită de furtuna Ashley care va aduce un val de aer polar începând de duminică, 29 septembrie.

Temperaturile vor scădea cu 10-12 grade de la o zi la alta.

Furtuna Ashley va aduce vânt puternic cu rafale de peste 100- 120 km/h, diferențe termice de la o zi la alta, averse, vijelii, ninsori în zonele alpine.

Furtuna ajunge și în România duminică, iar temperaturile vor scădea semnificativ. Astfel, de la 30- 33 grade, temperaturile vor scădea spre 18- 25 de grade. De asemenea, va ploua și vântul va fi intens.

Meteorologii vor emite avertizări de vreme extremă în majoritatea țărilor din Europa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si