Raed Arafat a cerut mobilizare de urgență pentru a preveni tragediile umane în cazul viiturilor prognozate de șefa ANM. La sfârșitul săptămânii sunt așteptate inundații, care vor veni în paralel cu viitura de pe Dunăre. 

În aceste condiții, șeful DSU a cerut ca autoritățile locale, din județele care vor intra sub avertismentul de cod portocaliu de inundații, să pregătească populația.

Raed Arafat a cerut mobilizare de urgență pentru întâmpinarea viiturilor 

Șefa ANM a declarat că vineri, mai multe județe vor intra sub cod portocaliu de inundații. Viiturile care sunt așteptate vor veni în paralel cu viitura de pe Dunăre. În cadrul videoconferinței de astăzi, cu prefecții și Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din zonele pe unde trece Dunărea, Raed Arat a cerut mobilizare de urgență pentru ca situația de la Galați să nu se repete.

Citește și: Diagnostic crunt pentru o fetiță de un an. Copila suferă de o grea boală, iar părinții sunt măcinați de durere: "Se prăbușește atât de repede"

Videoconferință

[Sursa foto: Capturi Facebook]

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Convoaie militare în mai multe zone din Moldova și Transilvania. Ce se întâmplă- wowbiz.ro

"Pot apărea viituri surpriză. Situația descrisă de ANM va fi în paralel cu viitura care vine pe Dunăre. Să fie pregătite mijloacele de intervenție. Intrăm în faza de pregătire, înainte de viitura care vine pe Dunăre. Comparativ cu ce s-a întâmplat în urmă cu două săptămâni, la Galaţi, aici ştim că vine viitura şi ştim că este o situaţie care trebuie să fim foarte atenţi asupra ei şi putem anticipa.

Ăsta este cel mai important lucru, deci putem anticipa, să ne pregătim şi să luăm măsuri din timp. Aici nu mai există motiv ca oricare dintre autorităţi să fie luat prin surprindere, fiindcă ştim că vine viitura", a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU îndeamnă autoritățile să ceară ajutor dacă simt că este nevoie. De asemenea, un alt îndemn este evacuarea din timp a locuitorilor din zonele de risc. Arafat a cerut pregătirea bărcilor şi a echipamentelor de intervenţie, a motopompelor care vor fi direcţionate spre zonele care au nevoie, iar pentru instalarea digurilor a îndemnat autoritățile locale să solicite sprijin la MApN.

Citește și: Mânat de gelozie și băutură, un bărbat din Gorj și-a înjunghiat fără milă soția! Femeia a supraviețuit ca prin minune

Raed Arafat

[Sursa foto: Capturi Facebook]

Citeste si: VIDEO Mona Nicolici, dezvăluiri din căsnicia sa! Ce spune despre faptul că a ales să facă acest pas după vârsta de 40 de ani? „Avem de toate, avem și piper, avem și ardei iute, avem foarte multe condimente.”- kfetele.ro

Citeste si: Noi imagini cu Bruce Willis publicate de fiica lui, Scout: "Pare confuz și umflat la față"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

"Dacă ştim că viitura vine şi există un risc, mai bine evacuăm şi revenim, decât să evacuăm când apele se ridică şi cresc în zona respectivă.

Nu cereţi târziu sprijinul. Nu este absolut nicio ruşine să se ceară sprijin din timp, să mobilizăm forţe din timp dacă ştim că este o problemă", a declarat Raed Arafat. 

Arafat a asigurat că populația va fi înștiințată de gravitatea situației. Mesaje RO-Alert vor fi emise precum s-a procedat și în cazul viiturilor de la Galați.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si