Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a primit, joi, la Washington un nou pachet de ajutoare de la Joe Biden, iar candidata democrată la Casa Albă Kamala Harris i-a promis sprijinul pe viitor.

Citește și: Vladimir Putin avertizează Occidentul că va folosi arme nucleare dacă Rusia este lovită cu rachete convenționale

În cursul dimineșii de vineri, Zelenski are o întâlnire mult mai delicată cu Donald Trump, critic în privinţa masivului ajutorul american pentru Ucraina.

"După cum ştiţi, Zelenski a cerut să ne întâlnim. Mă voi întâlni cu el mâine dimineaţă în jurul orei 09.45 la Trump Tower", la New York, a transmis Donald Trump.

Cum speră Donald Trump să aducă pacea în Ucraina

"Cred că voi putea încheia rapid un acord între preşedintele Putin şi preşedintele Zelenski", a spus Donald Trump, asigurând că nu doreşte o "capitulare" a Ucrainei, cum îl acuză rivala sa democrată pentru Casa Albă, Kamala Harris.

Candidatul republican a pretins de mai mult ori că va rezolva problema războiului dintre Rusia şi Ucraina "în 24 de ore", fără a explica vreodată în ce mod.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ciclonul Ashley va lovi România. Vremea se va răci brusc cu aproape 20 de grade și va fi potop. Precipitaţii de 100 l/mp- wowbiz.ro

Potrivit presei americane, Donald Trump nu a apreciat un interviu acordat de Volodimir Zelenski revistei New Yorker- în care şeful statului ucrainean a afirmat că Donald Trump "nu ştie de fapt cum să oprească acest război".

În ultimele luni, Trump s-a arătat extrem de critic cu privire la miliardele de dolari cheltuite de Statele Unite pentru a susţine Kievul în lupta sa cu Moscova, îndemnând Europa "să se mişte".

Ce a obținut Zelenski în SUA

Zelenski s-a întâlnit, joi, la Washington cu președintele SUA, Joe Biden. "Rusia nu va câştiga", a declarat joi Biden din Biroul Oval.

Pentru a "ajuta Ucraina să câştige acest război", el anunţase puţin mai devreme o "creştere a ajutorului de securitate"- dar fără unda verde sperată de Kiev pentru a lansa spre Rusia rachete cu rază lungă de acţiune fabricate în Statele Unite.

"Sprijinul meu pentru poporul ucrainean este neclintit", a declarat la rândul său vicepreşedinta şi candidata democrată Kamala Harris, în cursul unei întâlniri separate cu preşedintele ucrainean.

Citeste si: A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul suprem. Mulți prieteni la început s-au bucurat, pe urmă n-au înțeles.”- kfetele.ro

Citeste si: Copiii lui Adrian Păunescu şi-au aruncat cuvinte grele: "Lăcomie, ipocrizie și minciună". Cum s-au împotmolit lucrurile la evaluarea averii regretatului poet- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

"Sunt oameni în ţara mea care ar dori să forţeze Ucraina să abandoneze regiuni mari din teritoriul său suveran, care ar cere ca Ucraina să se declare neutră şi care ar cere ca Ucraina să renunţe la relaţiile militare cu alte ţări. Aceste propuneri sunt aceleaşi cu cele ale lui Putin şi nu sunt propuneri de pace. Acestea sunt propuneri de capitulare, ceea ce este periculos şi iresponsabil", a adăugat ea.

Ţinta acestor afirmaţii este clară: fostul preşedinte Donald Trump, candidat republican la Casa Albă, care l-a atacat puternic în ultimele zile pe Volodimir Zelenski, reproşându-i că împiedică un "acord" pentru a pune capăt războiului.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si