Străinii și-au găsit în satul Richiș din Sibiu libertatea pe care o căutau de mulți ani. Au cumpărat casele vechi abandonate de sași, le-au renovat și le-au redat farmecul de altădată.

Citește și: VIDEO „Venim aici și ne place foarte mult!”. Cartoful, vedeta din Transilvania

Străinii sunt încântați de viața la țară și de autenticitatea locului. Datorită lor, Richiș este pus pe harta turistică a Europei și atrage străinii în fiecare an.

De ce sunt atrași olandezii, francezii și germanii în Richiș?

Străinii spun că sunt atrași de farmecul unei localități vechi și pitorești, dar și de naturalețea locului.

Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș, din comuna Biertan din județul Sibiu, a fost ridicată în a doua jumătate a secolului al XIV-lea.

Satul din Transilvania unde locuiesc mai mulți străini decât români.

Satul din Transilvania unde locuiesc mai mulți străini decât români.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Din cele 700 de suflete cât numără azi comunitatea, cei mai mulți sunt străini. Unii s-au mutat definitiv aici, dar sunt și străini care au case în Richiș și vin când au timp liber.

În ultimii ani, prețul unei case în Richiș a crescut de patru ori. O locuință veche, tradițională, care păstrează farmecul autentic al satului, costă acum în jur de 40.000 de euro.

Localnicii din Richiș s-au obișnuit treptat cu noii lor vecini internaționali, deși încă găsesc amuzant faptul că nu pot pronunța cu ușurință numele lor. O stradă din sat a devenit cunoscută drept “Strada internațională”, găzduind familii din Olanda, Statele Unite ale Americii și Lituania.

Satul Richiș este supranumit de unii străini "Toscana din Est". Satul săsesc cu ulițe de piatră și case tradiționale este înconjurat de o natură fermecătorare.

Satul Richiș, atracție turistică în nordul județului Sibiu

Satul Richiș – mai demult Richișul, Richișdorf, Râchișdorf, Rechișdorf, Răchișdorf (în dialectul săsesc Rechesdref, Reχestref, în germană Reichesdorf, Reichersdorf, în maghiară Riomfalva), e localizat în partea de nord a județului Sibiu, în Podișul Târnavelor, aparținând de comuna Biertan.

Prima atestare documentară a satului e din 1283, printre obiectivele importante rămase de la sași se numără biserica gotică, cu o vechime de peste 500 de ani.

Richiș este una dintre localitățile unde s-au mutat sașii, acea populație de origine etnică germană, stabilită în sudul și în nord-estul Transilvaniei începând cu mijlocul secolului al XII-lea.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Colonizarea sașilor în Transilvania a fost inițiată de regele Ungariei Géza al II-lea (1141-1162), din rațiuni economice și militare, potrivit Richis Info.

Timp de câteva decenii, sarcina principală a coloniștilor germani a fost apărarea graniței Regatului Ungar din sudul Transilvaniei, procesul colonizării germane în Transilvania continuând până în secolul XIV.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si