Apa îmbuteliată nu te ferește, se pare, de riscuri. În urma unor cercetări, specialiștii au descoperit lucruri înfiorătoare despre apa îmbuteliată. Iată la ce riscuri te poți expune, potrivit dailymail.co.uk.

Riscurile la care te expui dacă consumi apă îmbuteliată

Ultimele cercetări au expus o cruntă realitate cu privire la consumul de apă îmbuteliată. Un studiu realizat în Qatar, bazat pe cercetarea a mai multor tipuri de apă îmbuteliată, a scos la iveală faptul că în lichidul esențial vieții se regăsesc cantități uriașe de mciroplastice, de la 10% până la 78%.

Citește și: Satul din Transilvania unde locuiesc mai mulți străini decât români. De ce sunt atrași olandezii, francezii și germanii în Richiș

Microplaticele sunt greu de identificat, fiind practic invizibile pentru ochiul uman. Cu un diametru cât doi microcentimetru sau două mii de milimetri, microplaticele care se regăsesc în apa îmbuteliată pot fi observate doar la microscop.

Potrivit specialiștilor, acestea pot ajunge în apă în mai multe moduri. De exemplu, se pot infiltra în apă dacă o sticlă este expusă căldurii sau dacă capacul sticlei este deschis și închis în pot repetat.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ciclonul Ashley va lovi România. Vremea se va răci brusc cu aproape 20 de grade și va fi potop. Precipitaţii de 100 l/mp- wowbiz.ro

Microplasticele din apă pot provoca grave probleme de sănătate. Printre cele mai frecvente sunt infertilitatea, astmul și cancerul. Riscul de a te îmbolnăvi crește în funcție de tipul de apă îmbuteliată pe care o consumați și cantitatea asimilată.

Citește și: "Fata se temea, avea frică în ea" S-a sinucis la câteva luni după ce și-a omorât soția cu sânge rece, în fața fiicei. Bărbatul s-a spânzurat în închisoare, după mai multe tentative

Studii anterioare au arătat că oamenii au contact cu până la 7.000 de microplastice pe zi, din apă, existând temeri că ar putea fi clasate alături de azbest sau tutun ca o amenințare pentru sănătate. 

În aceste condiții, specialiștii au ajuns la concluzia că apa de la robinet este mai sigură dacă sunt repectate standardele de calitate și siguranță impuse, pentru că lichidul nu stă depozitat în plastic.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si