Meteorologii anunță că, în acest weekend, în anumite regiuni ale țării vor cădea primele ninsori. Află unde va ninge și care sunt regiunile care trebuie să se pregătească pentru schimbări majore ale vremii!

Primele ninsori din sezon, în zonele montane

Potrivit prognozelor meteo, în acest weekend, zonele montane înalte din Carpați vor fi primele care vor experimenta căderi de zăpadă. Temperaturile vor scădea considerabil în aceste regiuni, ajungând sub zero grade pe timpul nopții.

De asemenea, Masivul Făgăraș, Retezat și Parâng sunt alte zone unde se așteaptă precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță. Pentru cei care plănuiesc excursii la munte în weekend, este recomandat să fie pregătiți pentru condiții de iarnă.

”La munte, la altitudini în general de peste 1700 m și cu precădere în Carpații Orientali, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare”, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ciclonul Ashley va lovi România. Vremea se va răci brusc cu aproape 20 de grade și va fi potop. Precipitaţii de 100 l/mp- wowbiz.ro

Citește și: Cod portocaliu de ploi torențiale în peste 20 de județe și București. Harta furtunilor care lovesc România

Când va ninge în restul țării?

În regiunile montane joase, inclusiv în Transilvania și Moldova, sunt prognozate ploi amestecate cu lapoviță spre finalul weekendului. Este posibil ca în localitățile din apropierea munților să apară primele fulguieli, însă ninsoarea nu va fi semnificativă.

În zonele nordice și centrale, temperaturile vor scădea dramatic, astfel că dimineața și seara se vor înregistra temperaturi apropiate de zero grade.

Pentru sudul țării și București, deși nu se așteaptă încă ninsoare, vremea va deveni considerabil mai rece, cu vânt puternic și ploi răzlețe. Capitala și regiunile înconjurătoare ar putea avea parte de primele semne de iarnă abia în următoarele săptămâni, însă temperaturile scăzute din weekend vor anunța venirea sezonului rece.

Vine iarna în România!

Vine iarna în România!

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Vreme neobișnuită în luna octombrie. Prognoza ANM pentru următoarele 4 săptămâni

Cum ne pregătim pentru primele ninsori?

Indiferent de regiune, e important să ne pregătim pentru schimbările meteorologice din acest weekend. Pentru cei care locuiesc în zonele montane sau care intenționează să călătorească la munte, este recomandat să își echipeze mașinile cu anvelope de iarnă, să aibă la îndemână lanțuri antiderapante și să fie pregătiți pentru condiții de drum dificile.

Citeste si: A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul suprem. Mulți prieteni la început s-au bucurat, pe urmă n-au înțeles.”- kfetele.ro

Citeste si: Visul premonitoriu care i-a salvat viaţa Elenei Merișoreanu: "A luat foc în aer și m-am speriat"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

De asemenea, pentru cei care locuiesc în regiunile unde se prognozează lapoviță sau îngheț, este important să acorde atenție încălzirii locuințelor și să fie precauți în trafic. Temperaturile scăzute și vântul puternic pot crea probleme, așa că este bine să evităm călătoriile lungi și să ne îmbrăcăm corespunzător.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si