Prin votul Adunării Generale a Academiei Române, Prof. Dr. Irinel Popescu a fost ales membru titular al celui mai înalt for academic din România.

Cine este Prof. Dr. Irinel Popescu, nou membru titular al Academiei Române

Prof. Dr. Irinel Popescu, în vârstă de 71 de ani, a fost ales prin votul Adunării Generale a Academiei Române, drept membru titular al celui mai înalt for academic din țară.

În anul 2013, a fost membru corespondent al forului academic.

Citește și: "Într-o secundă am auzit din gura pacientei nota muzicală". Minune la un spital din Iași: după două săptămâni de comă, o femeie și-a revenit cântând

"Este o mare onoare pentru mine să devin membru titular al Academiei Române. Mulțumesc celor 44 de membri titulari care mi-au acordat votul și le sunt profund recunoscător!", a declarat Prof. Dr. Irinel Popescu.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ciclonul Ashley va lovi România. Vremea se va răci brusc cu aproape 20 de grade și va fi potop. Precipitaţii de 100 l/mp- wowbiz.ro

Prof. Dr. Irinel Popescu este considerat părintele transplantului hepatic în România. A fost primul medic care a realizat transplanturi hepatice reușite, cu ficat întreg la adult și cu fragment de ficat la copil, din România. Operațiile au fost realizate la Centrul de Boli Digestive și Transplant Hepatic din Institutul Clinic Fundeni, iar medicul a contribuit la construcția programului național de transplant de organe.

Printre contribuțiile semniificative aduse sistemului medical din țară se află și inițierea chirurgiei robotice în România, fiind un promotor important al acestui domeniu chirurgical.

Citește și: "M-a atins și..." Mărturia șocantă a unei stewardese, agresată de unul dintre bogații lumii. Ireal ce i-ar fi făcut Mohamed al Fayed, în timpul unui zbor

Prof. Dr. Irinel Popescu se poate lăuda cu contribuții științice importante, care au fost publicare în marile reviste ale lumii, printre care revista Nature. Munca sa a fost citată în zeci de mii de articole din reviste științifice internaționale.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si