Doamnelor și domnilor, avem imagini de ultimă oră. Acum Iranul a atacat Israelul cu o ploaie de rachete balistice. Iată imagini transmise în direct de agențiile internaționale. Casa Albă a lansat un avertisment în urmă cu două ore cu privire la acest atac, pe care îl numea iminent. Statele Unite și au activat scutul care apără Israelul împotriva atacurilor, care face față cu greu unui astfel de atac cu rachete.

În Israel s- a reunit comitetul de război, semn că lucrurile sunt cât se poate de grave, a transmis Cristian Sabbag.

Mii de români așteaptă să fie eliberați din zonele afecatate

Peste o mie o sută de cetățeni români și membri de familie ai acestora așteaptă să fie evacuați din sudul Libanului după ce Israelul a demarat operațiunea Săgețile Nordului împotriva Hez bollah. Românii și- au înregistrat prezența la Ambasada României în Beirut și sunt în legătură permanentă cu autoritățile române în condițiile în care atacurile nu se opresc, zi și noapte, a transmis Cristian Sabbagh.

Evitați orice călătorie în Liban. Este avertismentul lansat de Ministerul Afacerilor Externe de la București pentru cetățenii români, în condițiile în care Orientul Mijlociu stă pe un butoi cu pulbere.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: De ce a atacat Israelul cu forțe terestre Libanul. Premierul Benjamin Netanyahu: ”Trăim momente de răscruce”- wowbiz.ro

Israelul a început și o defensivă terestră în sudul Libanului, după ce l- a ucis prin atacuri aeriene pe liderul Hezbollah și a eliminat alți membri importanți ai grupării. Pericolul este însă uriaș pentru civilii din zonele controlate de radicalii pe care Israelul vrea acum să- i lase fără mijloace de atac și ripostă.

În paralel, se fac eforturi disperate pentru evacuarea civililor din zonele vizate de atacuri. O aeronavă militară germană, cu o sută zece oameni la bord din Liban a aterizat pe aeroportul din Berlin. La bord au fost inclusiv diplomați și persoane considerate vulnerabile.

Și Marea Britanie va trimite o aeronavă ca să își evacueze cetățenii din zona de conflict iar premierul libanez s- a întâlnit cu mai mulți donatori care să ajute la evacuarea civililor. Ofensiva Osraelului se duce pe mai multe fronturi. Imaginile difuzate de rebeli arată incendii uriașe și nor de fum deasupra orașului Hodeida, controlat de ei. Bombardamente par să fie și în Siria. Imagini postate pe rețelele de socializare ar arăta momentul în care o lovitură israeliană a lovit capitala Damasc.

Citeste si: Ce mesaj a postat Medana Oprea pe rețelele de socializare: "La fel este și situația lui Alin Oprea. Cine știe oare câte se află în spatele acestui munte de talent?"- kfetele.ro

Citeste si: Imagini incredibile cu Alin Oprea și Larisa Uță! Au mers în fața altarului în urmă cu 25 de ani, dar au divorțat în 2021. Ce spune artistul acum despre fosta soție, cu lacrimi în ochi?- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Coloane de fum se ridică însă de ambele părți ale graniței dintre Israel și Liban, pentru că și gruparea Hezbollah ripostează cu atacuri.

În tot acest context, temerile sunt uriașe la nivel internațional. Asigurări însă că aceste atacuri și incursiunea terestră în sudul Libanului vizează doar celulele teroriste. Și Spania cere Israelului să- și oprească operațiunile terestre din sudul Libanului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si