Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății și al Tineretului și Sporturilor, a fost acuzat de luare mită. Dosarul a fost retrimis în judecată de DNA, iar Instanța Supremă a decis că fapta nu există.

În aceste condiții, Nicolae Bănicioiu a fost achitat pentru mita de 800.000 de euro pe care ar fi luat-o pentru a numi manageri de spital şi a derulara unor contracte din bani publici.

Nicolae Bănicioiu, achitat pentru mita de 800.000 de euro

Nicolae Bănicioiu a fost acuzat de luare de mită și de trafic de influență, infracțiuni pe care le-ar fi comis în intervalul 2012-2015, potrivit agerpres.ro.

Citește și: O femeie găsită mumificată după 3 ani în apartamentul ei a scris "Mor de foame” pe calendarul din casă

După ce dorarul a fost retrimis în judecată de procuroii DNA, Instanța Supremă a decis achitarea pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, pe motiv că infracțiunea nu a fost comisă. În cazul traficului de influență, fapta a fost prescrisă, iar procesul penal a încetat.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Judecătorii i-au confiscat lui Nicolae Bănicioiu peste 120.000 de lei, bani pe care fostul ministru i-ar fi încasat în schimbul exercitării influenței.

Trebuie menționat că decizia instanței nu este definitivă.

Alături de Nicolae Bănicioiu, a fost implicată și Cătălina Alexandra Furtună, acuzată de complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită.

Citește și: "M-au hărțuit în mod constant" Mărturia șocantă a unei ostatice Hamas, imediat după ce a fost salvată. A fost luată prizonieră când avea 11 ani și eliberată după un deceniu

Potrivit DNA, cei doi ar fi primit bani pentru a-și exercita influența în legătură cu îndeplinirea sau neîndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle acestuia de serviciu în calitate de ministru al Sănătăţii, acte pentru menţinerea în funcţia de manager/ prelungire interimat/ nerevocarea din funcţia de manager a persoanelor din conducerea unui număr de 5 spitale publice/ institute din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii, cu care firmele controlate de oamenii de afaceri derulau relaţii comerciale profitabile, sau numirea pe funcţia de manager la aceste spitale publice/ institute a unor persoane apropiate celor doi, dar şi aprobarea alocării de finanţare spitalelor publice/ institutelor aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii pentru efectuarea de achiziţii aferente unor proceduri pe care firmele controlate de oamenii de afaceri le câştigaseră sau intenţionau să le câştige.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si