Vreme de cinci ani a mers șmecheria lui Robert Iancu, zis Zabar. Lider al unui temut clan de cămătar din Balotești, individul s-a îmbogățit de pe urma celor care îi picau în plasă: „Am luat o mie de euro și le-am dat două mii cinci sute și mai cerea încă cinci sute că au trecut trei zile.

Păi normal că ne șantajau, ne luau copiii, trei luni de zile nu mi-am dus copii la școală”, „Pentru o sută de euro am plătit patru sute de euro, că sunt bolnav cu inima și am avut nevoie la spital.”

Interlopul care a înspăimântat atâta lume își implicase toată familia în afacerile murdare. Cei doi fii ai săi racolau victimele, multe din rândul celor căzuți în patima jocurilor de noroc, iar soția liderului de clan era contabilă. Ea ținea evidența datoriilor, iar când se apropia scadența, șase locotenenți amenințau victimele cu moartea, ba chiar le agresau ca să plătească camăta uriașă, chiar de sută la sută din datorie. El e Ruben, mezinul familiei. A fost săltat chiar din casa de pariuri sportive unde se angajase. Din postările lui era evident că nu salariul a fost miza. Arunca bani cu nemiluita la lăutari. Fratele lui, Alin, lucra la un cazinou de pe Calea Moșilor, tocmai ca să le facă oferte de nerefuzat pierzătorilor la păcănele sau ruletă.

Până la urmă, una dintre victime s-a dus la poliție.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O femeie a mâncat cenușa soțului mort când a aflat că acesta a înșelat-o toată viața. A scris și o carte despre asta- antena3.ro

Citeste si: Cine este șoferul care a gonit pe contrasens pe Autostrada A7. A primit o amendă usturătoare şi a rămas fără permis- wowbiz.ro

„Persoana respectivă a sesizat colegii mei din cadrul poliției Otopeni cu privire la faptul că în timp ce se deplasa pe strada a fost agresat de alte persoane agresat fizic, motivul fiind o sumă de bani nerestituită, o datorie”, spun autoritățile.

În casa clanului de cămătari anchetatorii au găsit o sută zece mii de lei, cincizeci de mii de euro și jumătate de kilogram de bijuterii din aur. Potrivit unor surse din anchetă, soția lui Zabar ar fi încercat să ascundă o parte din averea obținută din infracțiuni, dar fără succes. A fost dusă la expertiză și o mașină despre care se presupune că indivizii ar fi luat-o de la cineva care n-a putut plăti camăta: „Vorbim de zece persoane care sunt vizate în acest moment în cadrul dosarului penal. De asemenea, alte treizeci de persoane vor fi aduse la audieri. Sunt persoane care au împrumutat bani de la cămătari. Vorbim de sume cuprinse între cinci sute și treizeci de mii de lei.”

Citeste si: Anunț important pentru pensionare! Cum se desfășoară recalcularea din oficiu a pensiilor- kfetele.ro

Citeste si: Câți copii are, de fapt, Valeriu Gheorghiță din mariajul cu fosta soție, Cristina? Cât plătește pensie alimentară actualul soț al Monicăi Bîrlădeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Cum a devenit un român spaima Californiei. Andrei a ajuns să controleze mii de conturi din care a furat toți banii- antena3.ro

În total au fost realizate astăzi treizeci și patru de percheziții domiciliare în dosarul ce vizează infracțiunile de șantaj, camătă, lovire și alte violențe. La fel ca și în cazul descinderilor din Țandărei, a fost ridicat și elicopterul deasupra județului Ilfov.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si