Grupul de refugiați din Sri Lanka ar putea fi relocați după șase luni din nou în Marea Britanie. Potrivit BBC, unor refugiați din grup li se oferă stimulente financiare pentru a merge în Sri Lanka, unde spun că se confruntă cu persecuții.

Citește și: Țările din Europa care și-ar putea schimba granița din cauza topirii ghețarilor. Una dintre ele se află în topul preferințelor românilor

Marea Britanie ar intenționa să-i aducă pe refugiați din bazele secrete din Oceanul Indian într-un centru al ONU din România.

Presa engleză nu menționează locația centrului ONU din România.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Pământul își pierde „semnele vitale”. Experții avertizează că „omenirea atârnă de un fir de păr”: „Ar putea avea loc un colaps”- antena3.ro

Citeste si: Cine este șoferul care a gonit pe contrasens pe Autostrada A7. A primit o amendă usturătoare şi a rămas fără permis- wowbiz.ro

Mutarea refugiaților din arhipelagul Chagos vine în contextul în care Marea Britanie a anunţat că va ceda suveranitatea acestor insule către Mauritius.

Preşedintele SUA, Joe Biden, a salutat înţelegerea, afirmând că va asigura operarea şi în secolul viitor a bazei Diego Garcia, o bază aeriană de importanţă strategică din Oceanul Indian.

România, gazdă temporară pentru migranții asiatici

În 2021, zeci de famili au devenit primele persoane care au cerut azil pe insula Diego Garcia după ce barca lor a avut probleme.

Statutul neobișnuit al teritoriului a dus la o lungă dispută juridică, guvernul britanic afirmând că aducerea lor în Marea Britanie risca să creeze o „rută de migrație pe ușa din dos”.

Migranților – atât de pe insulă, cât și din Rwanda – ale căror cereri de protecție internațională au fost aprobate, precum și familiilor din tabără cu copii, li se va oferi transferul într-un „centru sigur” administrat de Națiunile Unite în România,

în timp ce guvernul britanic continuă să caute o „soluție durabilă” – au declarat migranții pentru BBC.

Li s-a spus că vor rămâne în centrul din România timp de până la șase luni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si