O fracțiune de secundă a făcut diferența între viață și moarte. În imaginile surprinse pe camerele de supraveghere se vede momentul în care turistul străin se împiedică și cade pe șosea. Șoferița de la volanul mașinii electrice trage de volan, intră pe contrasens și se izbește într-un alt autoturism care circula regulamentar: „Din ce am auzit, din cauza gropilor care sunt pe trotuar acolo s-ar fi împiedicat și ar fi alunecat în stradă.

Din păcate nu este niciun fel de protecție și am avea nevoie de asta pentru că se întâmplă tot mai des accidente în zona asta.”

„Din cauza acestor câteva pavele lipse dintr-o trotuar, turistul străin s-a împiedicat și a ajuns pur și simplu pe șosea unde era cât pe ce să fie călcat de mașină. Dacă în locul acestor stâlpișori ar fi existat garduri de protecție, atunci incidentul ar fi putut fi evitat”, a transmis Adrian Jătăreanu, corespondent Kanal D.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Poziția corectă a mâinii la măsurarea tensiunii. Ce să nu faci cu 30 de minute înainte- antena3.ro

Citeste si: Un militar ucrainean şi-a anunţat dezertarea pe Facebook. Bărbatul a fost arestat și riscă ani grei de închisoare- wowbiz.ro

Bubuitura puternică i-a speriat pe angajații firmelor din zonă, dar și pe turiștii care se aflau în Piața Sfatului. Martorii au sunat la 112, iar în scurt timp au ajuns la fața locului mai multe echipaje de poliție, dar și ambulanțe. Din fericire, atât turistul cât și cei doi șoferi au scăpat teferi: „M-am dus la domnul, am deschis ușa, l-am întrebat cum este, care este starea lui.

Domnul nu se simțea foarte bine, era lovit la mână și la cap, după care m-am dus la doamna. Ea era conștientă, era ok.”

„În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au transmis autoritățile.

Acest incident aduce în atenție siguranța pietonilor care ajung în centrul Brașovului. Autoritățile locale spun că nu iau în calcul montarea unor garduri de protecție pentru că ar afecta imaginea centrului istoric: „Important e ca oamenii să fie atenți, în același timp și noi suntem atenți să menținem zonele pietonale în condiții circulabile. Cred că e o situație excepțională ceea ce s-a întâmplat ieri.” Abia după douăzeci și patru de ore de la producerea accidentului, autoritățile locale au trimis o echipă care să repare gaura apărută în trotuar.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si