Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a informat cu privire la un cutremur major produs în Marea Neagră, la 14.5 km adâncime.

Seism major în Marea Neagră

Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului a oferit informații cu privire la cutremurul produs astăzi, 11 octombrie 2024, în Marea Neagră.

Citește și: VIDEO „Trebuie să iasă, să avem amintire”. Câte un selfie, în drum spre moaște

Seismul s-a produs la ora 10:16:40, la 14.5 km adâncime, având o magnitudine de 5.6. 

Potrivit informațiilor transmise de fanatik.ro, epicentrul cutremurului a fost la o distanță de 273 de km de orașul Constanța. Seismul a fost resimțit, se pare, atât în orașul Constanța, cât și în alte zone de pe litoralul românesc.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O tânără care și-a comandat de pe Shein o pereche de cizme a găsit în colet un scorpion veninos- antena3.ro

Citeste si: Un militar ucrainean şi-a anunţat dezertarea pe Facebook. Bărbatul a fost arestat și riscă ani grei de închisoare- wowbiz.ro

Mai mulți oameni au raportat pe site-ul Institutului Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului că au simțit cutremurul, chiar dacă a durat doar câteva secunde.

Am simțit destul de bine cutremurul deși a durat maxim 3 secunde,

a scris un român aflat la 283 de km de epicentrul cutremurului, pe site-ul INCDFP.

Citește și: Cod galben de fenomene meteo extreme în jumătate de țară. Se strică vremea și în Capitală

Potrivit informațiilor transmise de turkiyetoday.com, cutremurul ar fi avut magnitudinea de 4.8 grade și s-a produs la o distanță de 119.64 kilometri de orașul port Amasra, din regiunea Bartin. 

Un cutremur cu magnitudinea de 4.8 grade a lovit regiunea Mării Negre vineri, potrivit Autorității pentru Gestionarea Dezastrelor și Urgențelor (AFAD). Cutremurul a avut loc la ora 10:16. ora locală, cu epicentrul său situat în larg, în Marea Neagră, este menționat pe site-ul anterior citat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si