Pe lângă unele medicamente există băuturi și alimente care ne pot lăsa fără permis de conducere câteva zile. Apa tonică și macul se numără printre ele, spun medicii. Conțin substanțe pe care aparatele drag test le confundă cu stupefiantele interzise. Astfel de rezultate fals pozitive sunt la ordinea zilei spun legiștii, a transmis Cristian Sabbagh.

Apa tonică și semințele de mac pot ieși pozitive la drugtest

Mai că nu e șofer să nu fie uimit când aude că o banală apă tonică l- ar putea lăsa fără permis câteva zile.

E ciudat, bizar, nu știu dacă e posibil, dar nu mi s-a întâmplat până acum, cel puțin. Așa că continui sau beau, a spus un șofer.

Este destul de ciudat, dar dacă s- ar întâmpla asta aș merge la sânge, a spus un șofer.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cine este românca de la show-ul Victoria's Secret, care a defilat alături de Adriana Lima și surorile Hadid- antena3.ro

Citeste si: O mireasă este acuzată de pedofilie după ce a postat poze de la nuntă. Ce vârstă are soția ei, de fapt. GALERIE FOTO- wowbiz.ro

Nu e glumă, spun medicii. În apa tonică există o substanță chimică ce poate influența rezultatele aparatelor drug test.

Are în compoziția sa chinină. Ei bine această chinină este responsabilă cu pozitivarea sau fals pozitivarea unui eventual drug test. Această chinină poate să dea un rezultat fals pozitiv pentru amfetamină, a declarat un medic.

Noi am făcut un experiment. Am cumpărat de la farmacie un test rapid care ar trebui să depisteze în salivă substanțele interzise.

Am consumat înainte destulă apă tonică, iar apoi am urmat instrucțiunile. La final putem spune că ne- am fi numărat printre norocoși. Rezultatul este negativ pentru toate cele zece substanțe.

Pozitivarea ține de o serie de elemente despre cum este păstrat testul anterior folosirii, despre cantitatea de chinină din apa respectivă și până la urmă, inclusiv de statutul biologic al persoanei examinate, a declarat medicul.

S-ar putea însă să fie mulți ghinioniști și nu doar apa tonică e problematică. Pe listă putem trece, spun specialiștii, semințele de mac și energizantele care pot influența testele antidrog rapide, evident nu pe cele de sânge.

Și să nu uităm de medicamente. Ministerul Sănătății a publicat lista cu cele care dau rezultate pozitive la consumul de droguri. Vorbim despre antidepresive, unele antibiotice, medicamente folosite împotriva alergiilor sau împotriva durerii.

Potrivit legii, șoferii care ies pozitiv la drug test rămân fără carnet de conducere trei zile până vin rezultatele de sânge. Atunci primesc permisul înapoi dacă se dovedește că nu au consumat droguri. S""e întâmplă asta în treizeci patruzeci la sută din cazuri, spun legiștii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si