Arhiepiscopul Tomisului este cunoscut pentru declarațiile controversate pe care le face în special atunci când le răspunde enoriașilor care îi pun întrebări despre rânduiala bisericească.

De această dată, ÎPS Teodosie a fost întrebat dacă un om care a fost diagnosticat cu o boală neurologică poată să ceară dezlegare de la duhovnic și să mănânce de frupt în zilele de post. Credinciosul care a pus întrebarea a precizat că medicii i-au recomandat să se alimenteze foarte bine.

Citește și: IPS Teodosie, total împotriva celor care trăiesc în concubinaj! Arhiepiscopul Tomisului, alte declarații controversate: „Aţi fost în slujba celui rău”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un român gelos din Italia a vrut să-și arunce de la etaj soția, dar a fost oprit de fiica lor. Scenele la care a asistat adolescenta- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

teodosie, post, medici, preoti

Arhiepiscopul Tomisului: „Nu mâncarea de dulce vă face sănătoși”

Răspunsul lui Teodosie nu a întârziat să apară. Înaltul prelat a precizat că duhovnicul nu poate să încalce regulile bisericești. Acesta a mai spus că mâncarea de dulce oricum „vă îngreunează”, pentru că „are toxine și vă face mai mult rău”.

ÎPS a ținut să precizeze că, strict după părerea sa, oamenii nu ar trebui să se ia după medici atunci când este vorba despre „cele sufletești”, pentru că doctorii nu au pregătirea duhovnicească a unui preot.

„Nu vă luaţi după medic în cele sufleteşti. Medicul în general îndeamnă să mănânci consistent, că nu are o pregătire duhovnicească. Dacă vi se pare jertfa mică doar cu postul acum cereţi o dezlegare exagerat de mare. Nici vorbă. Nu mâncarea de dulce vă face sănătoasă, ceea ce vă îngreunează. Are toxine şi vă face mai rău. Ţineţi rânduiala. Nu cereţi dezlegare că nu are voie duhovnicul să calce rânduielile.

Astea sunt rânduieli comune tuturor creştinilor şi mai multă rugăciune, mai multă credinţă în Dumnezeu şi va fi mai bine”, a afirmat ÎPS Teodosie.

Citește și: Ea este Alexandra, una dintre fetele care au pierit în accidentul de la Agigea. Rudele celor două tinere au ajuns la morgă: „Aveau toată viața înainte”

teodosie, post, medici, preoti


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si