Nicușor Dan a semnat dispoziția de demolare pentru Cathedral Plaza, clădire construită ilegal în vecinătatea Catedralei Romano-Catolice de pe strada General Berthelot, din Capitală. Astăzi, instanța a decis demolarea clădirii, după 18 ani de așteptare.

Nicușor Dan: "Această clădire va fi demolată în baza dispoziției"

Nicușor Dan a câștigat procesul privind demolarea pentru Cathedral Plaza.

Arhitectul a atacat în instanță dispoziția de demolare semnată de primarul Bucureștiului în anul 2022, dorind intrarea în legalitate a clădirii. Curtea de Apel București a decis definitiv în cazul demolării Cathedral Plaza, iar după încă câteva formalității, catedrala va fi dărâmată.

Citește și: VIDEO Serele exotice din București, magnet pentru vizitatori

Curtea de Apel București s-a pronunțat azi pe ultimul dosar care ar fi putut să împiedice demolarea Cathedral Plaza și a respins definitiv cererea de intrare în legalitate a acestei clădiri. Asta înseamnă că după încă câteva formalități juridice această clădire va fi demolată în baza dispoziției pe care am semnat-o acum 2 ani(...) Eu am o dispoziție de demolare în 2022, proprietarul clădirii a atacat-o în instanță și a cerut anularea și suspendarea ei. Instanțele au suspendat executarea acelei dispoziții, noi în momentul acesta nu putem să venim să demolăm pentru că actul pe care l-am dat este suspendat de instanță, dar singurul motiv pentru care instanța a suspendat a fost că există un litigiu de intrare în legalitate.

Ca să fim precauți, am așteptat finalizarea litigiului de intrare în legalitate, dacă Curtea de Apel decidea intrarea în legalitate, nu se mai punea problema demolării. Fiindcă această chestiune nu mai există începând de azi, o să reluăm repede la Tribunal litigiul cu privire la acel act, probabil că ei vor face recurs, a declarat Nicușor Dan în cadrul conferinței de presă.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un bărbat s-a trezit pe masa de operație în timp ce medicii îi recoltau inima pentru transplant. „S-a zbătut pe masă”- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Nicușor Dan estimează că demolarea va începe într-un an. Primarul a declarat că costurile demolării vor fi susține de PMB și va fi solicitat de la Primăria Sectorului 1.

Citește și: VIDEO A avut loc cel mai mare eveniment de modă din România! Cum a fost la Bucharest Fashion Week?

Costul va fi plătit de PMB și va fi solicitat de la Primăria Sectorului 1, pentru că primarul Sectorului 1 a emis autorizația de demolare ilegală. Apoi Primăria Sectorului 1 se poate îndrepta împotriva celor care au semnat autorizația, fostul primar Andrei Chiliman, arhitectul șef de la vremea respectivă, ca să recupereze banii(...) Estimez că într-un an vom avea o decizie definitivă a instanței pe dispoziția de demolare și vom începe demolarea, a declarat Nicușor Dan în cadrul conferinței de presă. 

Citeste si: Tot ce trebuie să știe femeile despre ajutorul social! Cât este cuantumul ajutorului pentru familia cu copii- kfetele.ro

Citeste si: Radu Mazăre, tată a doua oară după eliberarea din închisoare. Roxana a născut un băiețel- radioimpuls.ro

Citeste si: Un român gelos din Italia a vrut să-și arunce de la etaj soția, dar a fost oprit de fiica lor. Scenele la care a asistat adolescenta- antena3.ro

Cathedral Plaza a început să fie construită de pe 9 martie 2006. Încă din 2007, lucrările au fost întrerupte de mai multe ori din cauza litigiilor dintre Arhiepiscopie și dezvoltatorii proiectului. Arhiepiscopia Româno-Catolice din București atacase autorizația de construire în instanță având ca motive afecatrea imaginii și a structurii Catedralei Sfântul Iosif. Clădirea Cathedral Plaza a fost finalizată oficial în iunie 2011. Au urmat mai multe decizii de demolare a clădirii, dar niciodată nu au fost puse în aplicare, potrivit hotnews.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si