AEP- Autoritatea Electorală Permanentă a publicat un materiale informativ privind plata operatoriilor de calculator la alegerile prezidențiale și parlamentare din 2024.

Conform datelor transmise de AEP, operatorii de calculator desemnați la alegerile pentru Președintele României din anul 2024 îndeplinesc această calitate și la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaților din anul 2024.

Cât câștigă un operator calculator la AEP pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din 2024?

De asemenea, Autoritatea a precizat și care este cuantumul indemnizație și modalitatea în care se calculează banii pe care operatorii de calculator îi vor primi după alegeri.

Important de menționat este că pentru indemnizația de operator calculator AEP se se datorează şi se virează numai impozitul pe venit, de 10%.

Indemnizația este de 330 de lei/zi de activitate.

Citește și: Câte mandate are voie un președinte să aibă în România, conform Constituției

Informațiile transmise de AEP

”Pentru buna organizare și desfășurare a alegerilor prezidențiale și parlamentare din anul 2024, vă aducem la cunoștință următoarele:

Cuantumul indemnizație (OUG nr. 98/2024)

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O tânără a dispărut misterios după o petrecere din Spania. Poliția crede că a fost zdrobită și incinerată din greșeală- antena3.ro

Citeste si: Proba ADN care a dus la depistarea suspecților în cazul Ioan Crișan. Ce s-a întâmplat între el și fiica lui înainte de crimă- wowbiz.ro

Pentru persoanele care îndeplinesc funcția de operator de calculator se acordă o indemnizație în valoare de 330 de lei/zi de activitate.

Pentru această indemnizație se datorează şi se virează numai impozitul pe venit, conform legii.

Cel mult 13 zile de plată x 330 lei= 4290 – 429 lei (impozit pe venit 10%)= 3861 lei

La aceasta se adaugă 35 lei indemnizație de protocol /zi de activitate x 13 zile= 455 – 45,5 lei (impozit pe venit 10%)= 409,5 lei

Total 4.270,50 lei”, conform AEP.

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 24 noiembrie 2024- Turul 1 și 8 decembrie 2024- Turul 2. Alegerile pentru Senatul și Camera Deputaților se vor organiza pe 1 decembrie 2024.

Operator calculator alegeri 2024

Operator calculator alegeri 2024

[Sursa foto: Hepta]

Citește și: Care este ordinea candidaților la alegerile prezidențiale 2024 pe buletinul de vot din primul tur?

”Alegerile trebuie să fie pregătite cu diligență și integritate, iar membrii biroului electoral al secțiilor de votare și operatorii de calculator trebuie să își îndeplinească sarcinile în mod nepărtinitor și transparent.

Prezența și profesionalismul membrilor birourilor electorale și al operatorilor de calculator contribuie la desfășurarea procesului electoral în cele mai bune condiții și, totodată, la dezvoltarea încrederii alegătorilor cu privire la corectitudinea modului de organizare a alegerilor”, precizează AEP.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si