Norvegia va crește limita de vârstă minimă pentru accesul pe rețelele sociale la 15 ani pentru a proteja copiii de influențele negative din mediul online, scrie The Guardian.

Citește și: Studiu Google: Potențialul adoptării inteligenței artificiale în administrația publică din România

Norvegia urmează să aplice o limită strictă de vârstă minimă pe rețelele sociale de 15 ani, pe măsură ce guvernul de la Oslo își intensifică campania împotriva tehnologiei care ar influența negativ "creierului copiilor mici”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Schema din spatele asasinatului cu bombă de la Arad. Filmul uciderii milionarului Ioan Crișan- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Premierul norvegian, Jonas Gahr Store, a recunoscut că va fi „o bătălie dificilă”, dar a spus că politicienii trebuie să intervină pentru a proteja copiii de „puterea algoritmilor”.

O limită de vârstă greu de aplicat în realitate

Potrivit politicianului norvegian, platformele de social media sunt folosite greșit de industria online și i-ar putea face pe utilizatorii „limitați la minte și pasivi”.

Țara scandinavă are deja o limită de vârstă minimă de 13 ani, sub care copiii nu au voie să acceseze Social Media.

În ciuda acestui fapt, mai mult de jumătate dintre copiii de nouă ani, 58% dintre copiii de 10 ani și 72% dintre cei de 11 ani sunt prezenți pe rețelele de socializare, potrivit cercetărilor autorității norvegiene de presă.

"Trimitem un semnal destul de puternic”, a declarat miercuri premierul Norvegiei pentru ziarul VG.

"Copiii trebuie să fie protejați de conținutul dăunător de pe rețelele sociale. Acești mari giganți ai tehnologiei le capturează creierul copiilor mici. Știm că aceasta este o luptă dificilă, pentru că există forțe puternice, dar de aceea este nevoie de politică.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si