Biserica este, pentru foarte mulți oameni, un loc de refugiu, un spațiu în care caută vindecare și care îi ajută să uite de problemele cu care se confruntă zi de zi. Recent, sute de mii de români au mers în pelerinaje, stând la cozi enorme pentru a primi mântuire.

Citește și: Ce sărbătoare este în Calendarul ortodox pe 28 octombrie 2024?

Mai exact, la Iași, la pelerinajul Sfintei Parascheva, au fost prezenți sute de mii de oameni. Aceștia au venit din toate colțurile țării și au stat la cozi kilometrice. Totuși, enoriașii nu se plâng de acest aspect și chiar spun că Dumnezeu le dă putere în astfel de situații.

Oamenii au spus că Sfânta Parascheva le dă putere

„Dacă trebuie să vă povestesc eu, scriem o carte. Eu am multe minuni cu ea. Ne dă ea putere. Noi n-am rezista nici cinci minute”, a spus una dintre persoanele care au luat parte la acest pelerinaj.

„Numărul lor este dincolo de așteptările noastre. Aș fi ispitit să spun că vremea frumoasă i-a adus aici. Nici vremea bună nu-i aduce pe credincioși, nici vremea rea nu-i alungă”, a spus Lucian Apopei, preot.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Citește și: Ce sărbătoare este în Calendarul ortodox pe 24 octombrie 2024?

Mulți enoriași au ales să se fotografieze pentru a rămâne cu amintiri de la pelerinajul Sfintei Parascheva.

Primăria din Voluntari a pus la dispoziție enoriașilor 130 de autocare pentru a merge la Iași, ca să ia parte la pelerinajul Sfintei Parascheva.

Politicienii au fost prezenți la pelerinaj

De asemenea, la Sfânta Parascheva au fost prezenți și câțiva politicieni. Unul dintre ei a fost George Simion, candidatul la președinție din partea AUR. Acesta le-a împărțit enoriașilor ceai și plăcinte.

Totuși, important de precizat este faptul că George Simion și Gigi Becali, cel care l-a însoțit pe liderul AUR, nu au stat la coadă pentru a merge la racla cu moaște.

Premierul Marcel Ciolacu a fost printre enoriași, ascultând slujba. Nicolae Ciucă, Elena Lasconi și Mircea Geanp au fost, de asemenea, prezenți, fără a merge, însă la raclă.

Unii enoriași nu s-au arătat impresionat de prezența lor, spunând că nu ar fi trebuit să vină și să stea la rând, ca un normal.

„N-ar fi trebuit să vină. Dacă vor să vină, să stea cum stăm la noi la rând, câte 15 ore. Să rabde, de foame, de frig, de tot. Să vadă suferința adevărată a credincioșilor.

Citeste si: Veste proastă pentru gospodinele care au centrală termică și stau la casă. Ce modificări se anunță?- kfetele.ro

Citeste si: Trupa Morandi revine! Randi și-a surprins fanii cu promisiune de zile mari: ”Sunt 100% încrezător că o să depășim orice limită”- radioimpuls.ro

Citeste si: Efectul cafelei, vinului și ciocolatei asupra creierului. Ce spune medicul Leon Dănăilă- antena3.ro

Cei mai mulți analiști politici spun că era un lucru de așteptat ca oamenii care candidează la șefia statului să vină la astfel de manifestații, dat fiind faptul că România are extrem de mulți credincioși.

„Am venit în vizită într-o seară și ne-au spus mai mulți oameni că este o slujbă foarte importantă aici. Ne-a plăcut foarte mult ce semnifică. Într-un fel te purifică pe tine ca om, asta am înțeles eu din ea. Te scapă de tot ceea ce este rău”, a spus o tânără prezentă la slujba de dezlegare.

Mânăstirea Pasărea este promovată intens în social media. Multe persoane spun că s-au simțit foarte bine, eliberați și vindecați.

Nu doar în Iași se adună lume multă pentru a se ruga. Același lucru se întâmplă și în București, chiar în centrul orașului, la Biserica Sfântul Anton.

Mulți credincioși vin aici, fac un acatist și se roagă pentru sănătate, atât a lor, cât și a celor dragi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si