Răsturnare surprinzătoare de situație în ancheta asasinatul lui cu bombă din Arad. Fiica moștenitoare, acuzată că ar fi orchestrat moartea tatălui, a fost eliberată de judecătorii Curții de apel București pe motiv că n-ar exista probe grăitoare împotriva ei. Laura Bîlcea recunoaște că afaceristul a amenințat-o de mai multe ori că o va dezmoșteni. Și presupușii complici ai femeii au părăsit arestul.

„Cât poate o fiică să-și iubească un părinte(n.red. spune că și-a iubit tatăl) Când m-am certat? A zis de multe ori(n.red. că vrea să o dezmoștenească)”, însă Laura Bîlcea spune că de la astfel de reprize tensionate, preferate cu amenințări, până la a comanda asasinarea propriului tată e cale lungă. Femeia neagă toate acuzațiile pe care procurorii le formulează împotriva ei iar judecătorul de drepturi și libertăți de la Curtea de apel nu o vede pericol public, astfel că a decis aseară târziu să fie cercetată în libertate: „Da, bineînțeles(n.red. a încercat să afle cine l-a ucis pe afacerist), împreună cu avocata mea.”

Avocații susțin că anchetatorii nu ar avea probe care să incrimineze pe fiica afaceristului și pe cei doi presupuși complici. Mai mult, sunt revoltați că frizerul care a recunoscut la audieri ca fabricat declanșatorul bombei artizanale nu a fost adus la București cu propunere de arestare preventivă: „Frizerul electronist. Cu alte cuvinte, singura persoană care prezintă în mod real în momentul de față un pericol concret pentru ordinea publică din România, respectiv persoana care a putut să confecționeze o dată o bombă, este acasă.

Se uită acum la noi.”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

„Nu-l cunosc(n.red. pe frizer)”, despre ceilalți doi suspecți fiica afaceristului susține că îi știa, dar că nu ar fi avut relații apropiate. Unul dintre ei ar fi lucrat ca șofer la o altă avocată din Arad, cu care Laura Bîlcea era prietenă. Și cei doi indivizi au scăpat deocamdată de arest. Procurorii susțin că ar avea dovezi că cei doi ar fi amplasat bomba. La locul exploziei a fost găsit acumulatorul unui telefon mobil, iar seria lui s-a potrivit cu cea a unui astfel de dispozitiv cumpărat pe numele unuia dintre cei doi bărbați cu două zile înainte de teribilul atac. Ulterior, în seara zilei de douăzeci și opt mai, cei doi ar fi fost localizați de anchetatori aproape de casa lui Ioan Crișan. Între ei ar fi existat trei convorbiri telefonice scurte. Probabil, spun procurorii, acela ar fi fost momentul în care au pus explozibilul sub scaunul din dreapta al mașinii: „Suspecții locuiau la doi kilometri, mai puțin de doi kilometri de domiciliul victimei. Cu alte cuvinte puteau să se plimbe acolo pur și simplu la ei acasă.”

Cert e că nu au fost surprinși de vreo cameră. Pe douăzeci și nouă mai 2021, la ora șase patruzeci și trei dimineața, afaceristul a plecat cu mașina de acasă la barul din apropiere, unde a băut o cafea. La ora șase cincizeci și nouă a urcat la volan, iar când dădea să iasă din parcare autoturismul a sărit în aer iar el a pierit pe loc.

Anchetatorii spun că în acel moment suspecții ar fi declanșat bomba de la distanță, de pe un alt telefon mobil. Unul dintre ei ar fi părăsit România în aceeași zi, cu un autocar ce l-a dus spre Viena. Două luni mai târziu, pe nouă iulie, în jurul orei treisprezece, moștenitoarea Laura Bîlcea avea să scoată din bancă circa o sută de mii de euro cash. După două ore, procurorii o localizează pe avocată lângă casa unuia dintre suspecți. Bănuiesc că atunci s-ar fi făcut tranzacția, iar ulterior banii ar fi ajuns și la celălalt presupus complice. Viața lor s-ar fi schimbat, spun procurorii. Unul dintre ei a cumpărat un imobil într-o localitate din Arad. Bunica lui nu-l vede în stare de așa ceva: „Da de unde așa ceva, dar el e un băiat așa de liniștit și așa de cumsecade. Toată lumea,  toți vecinii îl știu. Ce bani, săracul, că încă-i vai și amar, că noi îi ajutăm că a avut și fata datorii și bancă și ca oricare.”

Celălalt și-ar fi luat mașină și ar fi renovat casa. Fiica afaceristului neagă că banii respectivi ar fi ajuns la cei doi indivizi acuzați de omor calificat: „Nu știu, cred că este dreptul meu să retrag suma de bani.” Procurorilor li se pare suspect că femeia a vândut și proprietățile moștenite. La șapte luni de la moartea tatălui a vândut o casă într-o altă localitate din Arad. În august două mii douăzeci și doi, o altă casă, în altă comună. În decembrie două mii douăzeci și doi a vândut o casă și un teren cu peste patru sute cincizeci de mii de euro. Banii i-a împărțit cu mama ei, iar acum pusese la vânzare ferma de somn african, evaluată la peste două milioane și jumătate de euro. Procurorii au la dosar și declarațiile unor martori care spun că femeia ar fi fost disperată când a aflat că afaceristul nu are de gând să îi lase bani: „Nu se putea baza pe fiica lui în vederea preluării conducerii firmelor, astfel victima le-a spus apropiaților că îl va contacta pe fostul ginere, deputat în Parlamentul României, să îi propună să preia treptat afacerile pentru a le asigura un viitor nepoților.”

Citeste si: Veste proastă pentru gospodinele care au centrală termică și stau la casă. Ce modificări se anunță?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Radu Ioan Budeanu, fiul Deliei Budeanu și moștenitorul dinastiei Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Efectul cafelei, vinului și ciocolatei asupra creierului. Ce spune medicul Leon Dănăilă- antena3.ro

De altfel și fiica avocatei, adică nepoata lui Ioan Crișan, a dat declarații împotriva ei: „După ce a murit bunicul meu, mama a vândut inclusiv casa care ar fi trebuit să ne rămână mie și fratelui meu. După această vânzare nu a fost construit niciun depozit pe numele meu sau al fratelui meu.”

Decizia Curții de apel nu e definitivă. Procurorii au atacat-o deja.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si