VIDEO Avion Tarom ținut la sol pentru o datorie de 7.000 euro
Un avion TAROM a fost ținut la sol pentru o datorie de 7.000 de euro. Aeronava a decolat după aproape două ore.
Un avion al companiei TAROM n- a putut decola din cauza unei datorii de doar câteva mii de euro. O firmă de recuperări a ținut la sol la aeronava pe aeroportul din Amsterdam și a sechestrat opt tone de combustibil până când compania de stat și- a plătit dat oria, a transmis Radu Andrei Tudor.
Avionul companiei românești cu peste o sută de pasageri la bord se afla pe aeroportul din Amsterdam. Ar fi trebuit să decoleze vineri la ora unsprezece patruzeci, dar a rămas la sol dintr-un motiv neobișnuit.
O firmă care se ocupă cu recuperarea compensațiilor pentru pasagerii afectați de întârzieri și anulări ale zborurilor a pus sechestru pe opt mii de litri din combustibilul aeronavei, conform boarding pass. Potrivit unor surse, datoria era de aproximativ șapte mii de euro.
Ce să le faci, mă, ca în vestul sălbatic, ca în toate companiile de stat, treaba merge prost, salarii mari și atâta tot, a spus un român.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Decizia urgentă luată de Ucraina, confruntată cu un avans accelerat al trupelor ruse- wowbiz.ro
Acest lucru s- a întâmplat după ce compania de stat nu ar fi plătit despăgubirile pentru pasagerii care au avut de suferit de pe urma întârzierilor nejustificate. Cu toate că și instanțele de judecată au cerut companiei să plătească aceste datorii adunate între anii două mii șaptesprezece și două mii douăzeci și unu.
La patruzeci de minute după ce a fost pus sechestrul pe combustibil, TAROM a găsit bani pentru a plăti datoria. Avionul a decolat cu o întârziere de o oră și jumătate.TAROM consideră că incidentul ar fi putut fi evitat dacă ar fi fost contactată pentru clarificări înainte de a se recurge la o astfel de acțiune. Suma restantă a fost transferată, iar zborul către București a fost realizat, însă au existat și sume deja achitate, care au fost incluse în sechestrul impus pe aeroportul olandez.
Compania olandeză de recuperări spune că mai are peste o sută de clienți care au de primit bani de la compania aeriană românească.
O situație puțină atipică, deoarece au la îndemână alte metode ca să obțină banii de la companiile aeriene, s- a recurs la metoda asta pentru că după perioadă aceste compensații se prescriu și atunci dacă mai trecea încă un an sau doi, probabil aceștia nu- și mai puteau obține compensațiile nici pe cale legală, a spus un specialist.
În acest an, în instanțele de judecată din țara noastră sunt deschise peste două mii de dosare prin care pasagerii își solicită despăgubirile pentru întârzieri sau anulări ale zborurilor.