La șapte zile de la dezastru, drone cu infraroșu caută în întuneric rămășițe umane, în parcări și garaje, în timp ce la suprafață noroiul pare să fi înghițit tot. După ce puhoaiele s-au retras, o altă amenințare se ridică acum din nămolul rămas. Spitalele din Valencia sunt pregătite pentru un val de infecții. Experții prezic că bolile transmise de țânțari dar și numeroase infecții ale pielii vor crește pe măsură ce curățenia continuă.

Aceștia îi îndeamnă pe voluntari să poarte măști și mănuși și să nu atingă noroiul contaminat.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Recuperarea cadavrelor din apa stătută este principalul scop în aceste zile, timp în care autoritățile îi sfătuiesc pe sinistrați să se vaccineze antitetanos. O problemă la fel de serioasă este și lipsa apei potabile. La mila naturii au ajuns în aceste zile și locuitorii din Barcelona. Un cod roșu de pericol extrem a fost emis în această zonă, unde inundațiile au măturat tot în calea lor. După ce imaginile cu aeroportul din Barcelona au devenit virale și peste o sută de zboruri au fost anulate, astăzi funcționează din nou normal, aerodromul fiind complet operațional.

Dezastrul din Spania a luat până acum peste două sute de vieți. Conform Ministerului Afacerilor Externe, doi cetățeni români au decedat, iar alți șapte sunt semnalați ca fiind dispăruți.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si