Rezidențiat 2024: Cum poți vedea online lista de posturi și locuri scoase la concurs
Rezidențiat 2024: Iată cum poți vedea online lista de posturi și locuri scoase la concurs și câți candidați s-au înscris!
Ministerul Sănătății organizează duminică, 17 noiembrie 2024, concursul național de intrare în rezidențiat pentru domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. Această etapă crucială pentru viitorii specialiști din sănătate vine cu o competiție acerbă, având în vedere numărul mare de candidați înscriși și locurile disponibile.
Lista completă a posturilor și locurilor disponibile la Rezidențiatul din 2024 poate fi vizualizată pe site-ul oficial al Ministerului Sănătății, accesând pagina rezidentiat.ms.ro. Acest site este sursa oficială pentru toate informațiile relevante legate de concurs, inclusiv locurile și posturile
În acest an, concursul de rezidențiat aduce un total de 5198 de poziții, dintre care 4961 sunt locuri de rezidențiat și 237 sunt posturi permanente.
În total, 10.575 de absolvenți și-au depus cererea pentru a participa la acest examen, făcând ca raportul să fie de 2 candidați pe loc și de 44 de candidați pe un post.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Silviu Prigoană a fost înmormântat azi. Mesajul transmis de familia acestuia- antena3.ro
Citeste si: De ce a murit Silviu Prigoană. Cauza decesului a fost sabilită de legiști- wowbiz.ro
Candidații trebuie să fie atenți și la de diferența dintre locuri și posturi. Locurile de rezidențiat reprezintă poziții temporare pe durata pregătirii, în timp ce posturile vizează poziții permanente ce pot fi ocupate după finalizarea perioadei de rezidențiat.
Concursul va avea loc simultan în centrele universitare din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.
Bucureștiul este cel mai mare centru universitar, înregistrând 3993 de candidați, urmat de Iași cu 1814 candidați.Examenul începe la ora 10:00 și se desfășoară sub forma unui test-grilă cu 200 de întrebări, comune pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul. Candidații vor avea la dispoziție 4 ore pentru a răspunde la toate întrebările. Pentru a promova, este necesar ca participanții să obțină un punctaj minim de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național, echivalentul a 120 de răspunsuri corecte din cele 200 de întrebări. Ulterior, ocuparea locurilor și posturilor se va face în funcție de punctaj, în ordinea clasificării naționale.
Citeste si: Cine este Sfântul Andrei și de ce este numit APOSTOLUL românilor- radioimpuls.ro
Citeste si: Cum slăbești 5 kg în 3 zile cu cartofi fierți și iaurt. Rețeta virală pe TikTok- antena3.ro