La întâlnirea de la Palatul Victoria, desfășurată marți, 10 decembrie, PSD-PNL-USR-UDMR și minoritățile au luat decizia de a forma o majorităte pro-europene în Parlamentul României și un guvern pro-european.

"Astăzi, formațiunile pro-europene PSD, PNL, USR, UDMR și Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale anunță angajamentul ferm pentru formarea unei majorități pro-europene în Parlamentul României, a unui guvern pro-european și susținerea unui posibil candidat comun pro-european la alegerile prezidențiale", a scris Ilie Bolojan, liderul PNL după întâlnirea de la Guvern.

Citește și: Coaliția pro-europeană a ajuns la un acord: vine cu un program de guvernare și un candidat comun pentru președinția României. Cine va fi viitorul premier?

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Viața ei a fost un iad”. Uciderea Sarei Shaif, crima care a îngrozit Marea Britanie. Tatăl și mama vitregă au omorât-o în bătaie- antena3.ro

Citeste si: Boala cu mortalitate de aproape 15%, care se transmite prin aer. „Simptomele seamănă în primele zile cu gripa”- stirileprotv.ro

O altă decizie luată ar fi reducerea aparatului statului. Este vorba despre un Guvern format din mai puține ministere, dar și mai puțini secretari și subsecretari de stat.

Noul Guvern: mai puține ministere și mai puțini secretari și subsecretari de stat

Potrivit informațiilor transmise de digi24.ro, noul Guvern va avea 16 ministere, nu 18. Este posibil ca Ministerul Familiei, înființat în anul 2021, să dispară.

De asemenea, un al minister care nu va mai fi în Guvern este Ministerul Energiei, care ar urma să fie comasat cu Ministerul Economiei.

Citește și: "Sunt cele mai periculoase săptămâni ale războiului dintre Rusia și Ucraina". Viktor Orban, mesagerul dintre Trump și Putin, avertisment pacifist

Noul Guvern ar urma să aibă și mai puțini angajați. Se pare că se ia în considerare reducerea numărului de secretari și subsecretari de stat.

Astfel, ar urma ca fiecare minister să aibă un singur secretar general și un singur secretar general adjunct, în condițiile în care unele ministere aveau mai mulți secretari generali adjuncți.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si