Vrei să mănânci o ciorbă rădăuțeană în Suceava? Iată câți bani vei scoate din buzunar. Acolo se respectă rețeta tradițională

Vrei să mănânci o ciorbă rădăuțeană în Suceava? Iată câți bani vei scoate din buzunar dacă mergi la restaurant

Dacă ajungi în Suceava și îți dorești să savurezi o ciorbă rădăuțeană autentică, trebuie să știi că prețurile variază în funcție de restaurantul ales. Această ciorbă delicioasă, apreciată în întreaga țară, își are originile în orașul Rădăuți, județul Suceava, și este preparată după o rețetă tradițională care se respectă cu strictețe în multe localuri din zonă.

Originea ciorbei rădăuțene

Ciorba rădăuțeană a fost inventată de Cornelia Dumitrescu, fiind o alternativă mai accesibilă la ciorba de burtă.

În anii '80, când anumite ingrediente erau greu de găsit, aceasta a decis să creeze o variantă mai ușor de preparat, folosind carne de pui în locul burții de vită. Numele său a fost ales tocmai pentru a evidenția locul de origine al preparatului. În data de 14 februarie 1982, rețeta a fost oficializată în rețetarul Oficiului Județean de Turism Suceava, marcând astfel începutul popularității acestui fel de mâncare.

Preț ciorbă rădăuțeană - Suceava

Preț ciorbă rădăuțeană - Suceava

(sursa foto: PixaBay)

Citește și: Cea mai lungă tiroliană din Europa se află în județul Suceava: Poți ajunge la 150 km/oră. Cât costă biletul?

Ingrediente și mod de preparare

Ciorba rădăuțeană se prepară din carne de pui sau curcan, alături de legume proaspete precum morcovi, țelină și păstârnac. După fierbere, carnea este scoasă, tăiată în fâșii și reintrodusă în supă.

Aceasta este dreasă cu un amestec de smântână, făină, ouă și oțet, ceea ce îi conferă textura cremoasă și gustul ușor acrișor. În plus, pentru cei care apreciază preparatele cu un plus de savoare, ciorba se servește adesea cu ardei iuți murați.

Preț ciorbă rădăuțeană - Suceava

Preț ciorbă rădăuțeană - Suceava

(sursa foto: PixaBay)

Citește și: Satul de poveste din Maramureș, nominalizat la ”Destinația Anului 2025”. Cum îl poți vota?

Cât costă o ciorbă rădăuțeană în Suceava?

În restaurantele din Suceava, prețurile pentru o porție de ciorbă rădăuțeană variază între 18 și 30 de lei. Diferențele de preț pot fi influențate de renumele localului, calitatea ingredientelor folosite și modul de servire. Totuși, indiferent de locul ales, această ciorbă rămâne una dintre cele mai apreciate mâncăruri tradiționale din zonă.


Autor

Este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București, şi deţine o experienţă de 14 ani în cadrul presei din România.

Şi-a început cariera în presa scrisă, iar ulterior a făcut tranziţia către mediul online, în special pe segmentul SEO.

În prezent, ocupă poziţia de SEO Specialist pentru stirilekanald.ro şi radioimpuls.ro, din cadrul trustului Dogan Media.

Este pasionată de lectură, schi, drumeţii montane, de pictură şi de tot ce înseamnă tehnologie.

Îți Recomandăm Și...