Close sidebar
Close sidebar

Reacția Arhiepiscopiei Tomisului la noile geamanduri, în formă de cruce: "Sunt rezultatul unei gândiri fistichii. Se rup la primul bobârnac"

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănasescu a făcut câteva precizări referitoare la noile geamanduri cu cruce de pe litoralul românesc.

Alexandra Costea,

Reacția Arhiepiscopiei Tomisului la noile geamanduri, în formă de cruce: "Sunt rezultatul unei gândiri fistichii. Se rup la primul bobârnac"

[Sursa foto: Facebook - Preot Eugen Tănasescu]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Preotul Eugen Tănasescu a subliniat că în stilizarea noilor geamanduri prin semnificația crucilor a fost „ratată”, deoarece acestea împodobesc mormintele creștinilor ca „preașteptări ale Învierii în Hristos” și nu ca „vestitoare ale morții”.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei a criticat şi ideea de a face geamandurile cu semnul crucii din polistiren  „care se rupe la primul bobârnac”.

Citeste si: Reacția lui Sorin Cîmpeanu la apariţia pe piaţă a subiectelor la română înainte de a le da instituţia

„Geamandurile lui Arafat sunt rezultatul unei gândiri fistichii:

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

1. Crucile împodobesc mormintele creștinilor. Dar nu ca vestitoare ale morții, ci ca preașteptări ale Învierii în Hristos. Așadar, s-a ratat epic semnificația crucii. Nu sperie pe nimeni, domnule Arafat, ci e invers: dă nădejde.

2. Inginerii din birourile lui Arafat nu cred c-au văzut vreodată valurile mării, nici măcar în poze. Altfel nu-mi explic brilianta idee de a face crucile din polistiren. Care se rupe la primul bobârnac. Asta e, atât s-a gîndit și d-aia suntem unde suntem. Așteptăm și bărci de salvare din polistiren”, a scris Preotul Eugen Tănăsescu.

[Sursa foto: Facebook- Preot Eugen Tănasescu]

Pe litoralul românesc au apărut 11 astfel de geamanduri cu cruce

11 geamanduri carea u atașate o formă de cruce au apărut pe litoralul din Vama Veche şi din Eforie Nord, aproape peste noapte. Roşu-portocalii, de înălţimea unui om, marcajele sinistre au în partea superioară forma unei cruci. Mai jos, stă un logo: "Fără aventură după geamadură", iar dedesubt, scris cu majuscule: "Pericol de înec după acest punct". 

Citeste si: Nicolae Ciucă vrea aplicarea legii pentru combaterea ambroziei: „Știm cât de mulți români suferă din cauza acestei plante”

Noile geamanduri care au stârnit revolta în mediul online au fost donate de Fundaţia pentru SMURD, care îl are ca preşedinte pe Raed Arafat.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

”Am comis-o din nou! Am încercat să facem ceva care să sporească acţiunile de prevenire a înecurilor pe durata sezonului de vară. Un proiect gândit acum doi ani de specialişti, şi finanţat din fonduri non-guvernamentale, care are că scop semnalarea, într-un mod foarte vizibil, a zonelor periculoase unde au avut loc mai multe înecuri în ultimii ani”, este mesajul scris, luni, în semn de răspuns, pe pagina sa de Facebook, al lui Raed Arafat, care a făcut referință la geamandurile cu cruce de pe litoralul românesc.  

Citeste si: Emmanuel Macron a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu din Chișinău

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI