Elevul, un tânăr în vârstă de 18 ani, cu probleme grave de vedere, a aprimit rezultatul pozitiv al testului COVID, luni seara. Acesta era cazat la liceul ieșean din Târgu Frumos.

Citeste si: VIDEO| A avut loc primul transfer în Ungaria al pacienților cu COVID aflați în stare critică. Pacienții vor fi tratați în spitalele din Szeged și Debrecen

Băiatul a mers cu trenul şi două microbuze până acasă

Marți, conducerea liceului a decis ca toţi elevii să urmeze cursuri online de acasă şi nu din căminul liceului. Așadar, băiatul a fost ajutat de un profesor să-şi facă bagajele. Tot profesorul la condus la gara din Târgu Frumos.

Băiatul suferă de deficiențe grave de vedere, este nevaccinat și diagnosticat cu COVID. Acesta a ajuns în localitatea de domiciliu, după ce a luat trenul și a schimbat două microbuze.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Directoarea liceului s-a scuzat când a fost întrebată despre riscul la care a fost expus băiatul nevăzător, declarând că nu a avut timp să gândească în profunzime situaţia.

Citeste si: VIDEO| Disperarea oamenilor în criza scumpirilor înseamnă să se trezească de la 5 dimineața pentru a prinde alimente la promoții

Reacția Inspectoratului Școlar Iași 

Inspectoratul Școlar Iași a susținut că primul lucru care trebuie făcut în astfel de situaţii este anunțarea Direcției de Sănătate Publică.

Împreună cu aceasta, se va cauta cea mai eficientă metodă, astfel încât elevul să fie în siguranță, să ajungă la destinație, fără să pună în pericol pe cei din jur.

În prezent, în România își desfășoară activitatea 8 licee pentru nevăzători și persoane cu deficiențe grave de vedere.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, în ultimele 24 de ore, în Iaşi au fost înregistrate 540 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Rata de incidență înregistrată la 14 zile, în Iaşi, este de 7,28 la mia de locuitori. De la începutul pandemiei până în prezent, la nivelul judeţului Iaşi, au fost raportate 55.648 de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

Citeste si: VIDEO| Vin vremuri grele pentru persoanele nevaccinate! Certificatul verde ar putea deveni obligatoriu inclusiv pentru accesul în magazine sau pieţe


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si