Elena Udrea sustine ca "sistemul inca exista si functioneaza, protocoalele si culoarele din justitie sunt in continuare eficiente si exista inca judecatori si procurori care executa ordinele si comenzile generalilor SRI".

"Multumesc tuturor celor care ati crezut si credeti in dreptatea mea, tuturor celor care m-ati sustinut, ma sustineti, v-ati rugat si va rugati pentru mine! Multumesc presei care a dus si duce o lupta mai apriga si mai determinata pentru adevar si oprirea abuzurilor din Romania, decat o duc alesii poporului, cei care ar avea obligatia sa o faca.

Sistemul inca exista si functioneaza, protocoalele si culoarele din justitie sunt in continuare eficiente, sunt inca judecatori si procurori care executa ordinele si comenzile generalilor SRI", afirma Elena Udrea.

Ea mai spune ca pana cand va decide ce va face in continuare nu va mai da nicio declaratie.

"Pana decid ce voi face in continuare, va rog sa acceptati ca nu voi da nicio declaratie. Doamne ajuta tuturor", isi incheie Udrea mesajul.

Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale Elena Udrea- aflata in Costa Rica- a fost condamnata marti de instanta suprema la sase ani de inchisoare pentru luare de mita si abuz in serviciu in dosarul "Gala Bute", iar Rudel Obreja a primt cinci ani de inchisoare. Decizia este definitiva.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a mentinut astfel sentinta din prima instanta, atat pentru Elena Udrea, cat si pentru Rudel Obreja, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, condamnat la cinci ani de inchisoare pentru evaziune fiscala.

Magistratii au mentinut sentintele pronuntate de instanta de fond si in cazul celorlalti inculpati.

Astfel, Tudor Breazu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, a primit trei ani de inchisoare cu executare, stefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, a fost condamnat la un an si sase luni cu suspendare, fostul secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului Gheorghe Nastasia a primit patru ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare, iar Dragos Marius Botoroaga, administratorul unei firme,

a primit doi ani si sase luni cu suspendare. Fostul ministru al Economiei Ion Ariton a fost achitat pentru acuzatiile de participatie improprie la abuz in serviciu si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Elena Udrea declara recent la Romania TV ca ”ar fi absurd” sa fie condamnata definitiv in dosarul ”Gala Bute” existand in acest moment un document care ii arata nevinovatia. ”De ce m-as duce sase ani la puscarie doar pentru ca vor Coldea si Kovesi?”, a spus Udrea, care a anuntat ca isi va prezenta cazul Organizatiei Natiunilor Unite. Udrea sustine ca va reveni in Romania daca dosarul va fi repus pe rol la o instanta ”corecta”, iar daca acest lucru nu se va intampla, va cauta mijloace ca ”acea sentinta sa fie desfiintata la un moment dat”.

Ultimul termen in dosarul "Gala Bute" a avut loc in 9 mai, cand magistratii instantei supreme i-au audiat pe Adrian Gardean, martor denuntator, si pe fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja. Veronel Radulescu, unul dintre avocatii Elenei Udrea, a cerut eliminarea probelor obtinute cu ajutorul SRI, pe motiv ca sunt nelegale, si rejudecarea dosarului. De asemenea, ei su solicitat audierea Elenei Udrea prin videoconferinta, din Costa Rica, solicitare respinsa.

La ultimul termen al procesului, procurorii DNA au cerut majorarea pedepselor primite de Elena Udrea si de fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obeja, dar si pentru ceilalti inculpati.

Elena Udrea, aflata in Costa Rica, spunea ca a decis impreuna cu avocatii sa ceara repunerea pe rol a dosarului "Gala Bute", ramas in pronuntare la inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa ce fostul presedinte Traian Basescu a facut public un document al SRI, despre care spune ca este strict secret si i-a parvenit in urma cu cateva luni, vizand dosarul Gala Bute. Traian Basescu spunea ca acest document arata ca a existat un plan de cooperare intre DNA si SRI si ca a sesizat CSM, Inspectia Judiciara, ministrul Justitiei si Comisia parlamentara pentru controlul activitatii SRI.

Elena Udrea a anuntat in 17 februarie ca se afla in Costa Rica, iar in aprilie ea anunta ca are statut provizoriu de refugiat politic din 21 martie si ca una dintre obligatiile pe care le are este de a nu parasi teritoriul statului Costa Rica.

Udrea declara, in 10 mai, la Antena 3, ca a decis sa plece in Costa Rica in luna ianuarie, alegand o tara unde stia ca exista o legislatie puternica si transparenta de protejare a celor care sunt abuzati in tara lor, ca exista cel mai vechi sistem democratic din America Latina si ca acolo s-au refugiat lideri politici din alte tari. "Am luat decizia de a pleca in momentul in care mi-am dat seama ca nu am nicio sansa sa fiu judecata corect in dosarul care a avut ieri termen (Gala Bute -n.r.)", sustinea Udrea.

In 28 martie 2017, instanta suprema a condamnat-o pe fostul ministru al Dezvoltarii Regionale Elena Udrea la sase ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si abuz in serviciu, fiind achitata pentru tentativa de folosire de declaratii false sau incomplete, in dosarul “Gala Bute”.

Rudel Obreja, fost presedinte al Federatiei Romane de Box, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare pentru evaziune fiscala, Gheorghe Nastasia, fostul secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a primit o pedeapsa de patru ani de inchisaore cu suspendare, iar Ana Maria Topoliceanu, fostul director al Companiei Nationale de Investitii, a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita.

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton a fost achitat, fostul consilier al Elenei Udrea, stefan Lungu, a primit o pedeapsa de un an si sase luni de inchisoare cu suspendare, fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare, pentru complicitate la luare de mita, in timp ce omul de afaceri Dragos Botoroaga a primit doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Dosarul “Gala Bute” a ajuns la instanta suprema in aprilie 2015, faptele fiind de luare sau dare de mita, abuz in serviciu, complicitate la luare de mita, evaziune fiscala si spalare de bani.

Procurorii au aratat in rechizitoriu ca in 24 iunie 2011 a fost incheiat un contract de servicii, atribuit prin negocierea fara publicarea unui anunt de participare, intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) si SC Europlus Computers SRL, firma lui Rudel Obreja, avand ca obiect prestarea serviciilor de promovare a Romaniei in cadrul evenimentelor desfasurate cu ocazia organizarii Galei Internationale de Box profesionist de catre Federatia Romana de Box.

In baza acestui contract, la 1 februarie 2012, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a efectuat plata serviciilor de promovare in valoare de 8.116.800 lei.

"Fondurile publice au fost utilizate intr-o modalitate interzisa de lege, respectiv pentru finantarea unui eveniment sportiv organizat de catre o societate comerciala, iar suma achitata in baza contractului constituie in intregime un prejudiciu produs in patrimoniul ministerului. Prin incheierea contractului s-a urmarit in realitate asigurarea fondurilor necesare organizarii galei de box mentionate, iar achizitia de servicii de publicitate a reprezentat doar o justificare formala, pentru care nu exista o nevoie reala a ministerului, cu unicul scop de a da o aparenta de legalitate contractului. Mai mult, contractul a fost atribuit cu incalcarea procedurilor legale de achizitie publica si au fost achizitionate servicii care nu se regasesc printre categoriile de cheltuieli eligibile pentru programele cu finantare europeana”, potrivit procurorilor.

Anchetatorii au sustinut ca Elena Udrea a avut cea mai importanta contributie la savarsirea acestor fapte si la producerea rezultatului, deoarece ea a luat decizia organizarii galei in urma unor discutii informale cu Rudel Obreja, a determinat adoptarea actelor normative care au creat cadrul finantarii evenimentului, a cerut in mod repetat functionarilor din subordine sa se intalneasca cu Obreja pentru a identifica solutii in cazul incheierii contractului si a participat nemijlocit la stabilirea bugetului care urma sa fie alocat de catre MDRT in afara cadrului reglementat de procedura achizitiilor publice.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si