Close sidebar
Close sidebar

Reacţia enoriaşilor în cazul preotului din Satu Mare, arestat după ce ar fi agresat doi minori. Duhovnicul neagă acuzațiile

Caz șocant în Satu Mare! Un preot în vârstă de aproximativ 60 de ani a fost arestant preventiv după ce a fost acuzat că ar fi agresat doi minori.

Stefania Pavel,

El este preotul Augustin Dorel.

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Este anchetă de proporții, după ce un preot din Satu Mare ar fi abuzat doi minori. Ororile ar fi început încă de anul trecut şi ar fi continuat până de curând.

Ce spun enoriașii despre acuzațiile aduse preotului Augustin?

Cei doi băieți le-ar fi povestit părinților ce le propunerea duhovnicul, așadar demersurile au început împotriva acestuia. Momentan bărbatul se află în arest preventiv pentru 30 de zile, el fiind marți ridicat direct de la locuința sa.

"La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare este înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de numitul S.A.D.,

care are calitatea de preot, pe raza municipiului Satu Mare, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de agresiune, faptă prev. şi ped. de art. 219 alin. 1 şi alin. 2 lit. c) Cod penal şi agresiune săvârşită asupra unui minor, faptă prev. şi ped. de art. 2191 alin. 12 şi alin. 3 lit. b) Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, faptele fiind comise asupra a două persoane vătămate minore, în perioada anilor 2023- 2024", a anunțat Judecătoria Satu Mare.

Credincioșii sunt șocați de cele aflate. Unii nu cred că faptele s-ar fi întâmplat, în timp ce alții își doresc ca preotul să fie pedepsit cu orice preț, astfel încât nimeni să nu mai fie în pericol.

”Nu îmi vine să cred că un preot ar face asemenea fapte! Nu îmi vine să cred”, a spus cineva, conform Observator.

El este preotul din Satu Mare acuzat de agresiune.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: "Am evitat recesiunea". Mugur Isărescu, anunțul momentului de la sediul BNR "Asta ne mai trebuia, să fi lăsat cursul să zburde!"

”Ăştia ar trebui pedepsiţi, normal. Ceva groaznic...”, a mai adăugat un credincios.

”Îmi pare rău să aud că se întâmplă şi la Satu Mare, dar să răspundă pentru fapta asta!”, a mai precizat în cele din urmă cineva, pentru sursa menționată mai sus.

Preotul va fi caterisit dacă va fi găsit vinovat

Episcopia Maramureșului a făcut precizări în ceea ce îl privește pe preotul Augustin Dorel, care ar sluji încă din anul 1991. El nu ar fi avut abateri, ba din contră mereu a fost apreciat pentru munca sa.

Imagine reprezentativă pentru un preot.

[Sursa foto: iStock]

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: Cine este Ada-Maria Ileana? La doar 26 de ani va reprezenta România la Miss World 2024

Acesta va fi caterisit, dacă la finalul anchetei se dovedește faptul că el a recurs la asemenea gesturi față de cei doi minori.

"Cu regret şi stupoare, am aflat în data de 13 februarie 2024, de faptul că se află în arestul poliţiei făcând subiectul unui dosar penal, aflat în momentul de faţă în faza de cercetare. În momentul în care s-a confirmat informaţia, în şedinţa Permanenţei Eparhiale din data de 13 februarie 2024, Preasfinţitul Părinte Iustin a dispus oprirea totală de la săvârşirea oricăror lucrări sfinte a preotului Silaghi Augustin Dorel şi deferirea lui spre cercetare către Consistoriul Eparhial cu propunerea de caterisire, în cazul în care finalizarea dosarului va dovedi vinovăţia lui", a precizat Episcopia.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI