Angela Merkel și-a exprimat solidaritatea cu privire la evenimentele care au loc în Ucraina și a calificat totul drept un „război barbar” cu Rusia. Intervenția sa a venit după luni de tăcere în care a fost criticată pentru politica pe care a avut-o cu oficialii de la Moscova, transmite Reuters.

Ce a spus fostul cancelar?

„Nu pot să omit din acest discurs referirea la încălcarea făţişă a dreptului internaţional de către Rusia”, a spus Angela Merkel la un eveniment al Confederaţiei Sindicatelor Germane (DGB) pentru demiterea preşedintelui în exerciţiu, Rainer

Hoffmann.

“Războiul din Iugoslavia ne-a arătat deja în anii 1990 cât de fragilă este ordinea mondială”, a mai adăugat aceasta în cadrul reuniunii restrânse.

Aceasta a subliniat faptul că în calitate de fost cancelar nu dorește și nu intenționează să evalueze activitatea și măsurile actualului guvern, dar cu toate acestea ea și-a exprimat sprijinul pentru poziția pe care a adoptat-o față de războiul din Ucraina.

Citeste si: Uniunea Europeană pregătește al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

„Susţin eforturile guvernului german, UE şi SUA de a-i ţine piept lui Putin în acest război barbar”, a spus Angela Merkel.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Angela Merkel s-a arătat solidară cu Ucraina și cei care au reușit să plece de acolo, aceasta a spus că dorința de a ajuta și sprijinul țărilor vecine este o „lumină în mijlocul acestei tristeţi”. 

Posibilele urmări ale acestui război

În ceea ce privește posibilele repercusiuni pe care le-ar putea avea acest război fostul cancelar a afirmat că nu pot fi redate cu exactitate în acest moment, dar vor fi unele profunde, menționând despre pericolul foametei din Africa.

Aceasta a spus că este necesar ca unitatea din cadrul Uniunii Europene să fie susținută: „În acest moment, unitatea în UE este o chestiune de supravieţuire. Ideea minunată a Europei ca o comunitate de valori este într-un fel solidă, dar a primit câteva lovituri”, a spus fostul cancelar german.

Citeste si: Rușii atacă puternic în Munții Carpați. Mai multe rachete de croazieră au lovit ținte strategice

Când era cancelar, Angela Merkel a fost criticată de către SUA și de către alte țări pentru că a sprijinit construcția gazoductului Nord Stream 2, care să aducă gaze rusești direct în Germania, pe sub Marea Baltică, evitând și ocolind Ucraina.

Ea consideră că este necesară continuarea unui dialog cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, chiar și după ce Rusia a anexat Crimeea în 2014 și a lansat războiul în luna februarie a acestui an.

Citeste si: Zelenski: „În cele 98 de zile ale invaziei ruse, 243 de copii au murit, 446 au fost răniţi şi 139 sunt daţi dispăruţi”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si