„Toate semnele arată că planul a început deja în anumite privinţe”, a declarat Boris Johnson, premierul Marii Britanii, într-un interviu acordat pentru BBC.

Informaţiile din ultimele câteva zile arată că Rusia ar intenționa să lanseze un atac militar prin care va fi împresurată capitala Ucrainei, Kiev.

Citeste si: Punctul de trecere spre Donbas este închis din cauza bombardamentelor cu grenade anti-tanc ale rebelilor pro-ruși

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Oamenii trebuie să înţeleagă ce ar însemna asta ca şi costuri în vieţi umane”, a mai spus premierul britanic, Boris Johnson.

Boris Johnson: Planul pe care îl vedem este pentru ceva ce ar putea fi cel mai mare război din Europa de după 1945 

Chestionat dacă o invazie a Ucrainei de către Rusia este iminentă, premierul Marii Britanii a mărturisit: „Mă tem că asta ne arată dovezile”.

Acesta a precizat că preşedintele american Joe Biden le-a spus liderilor occidentali că sunt informaţii că ruşii plănuiesc să intre în Ucraina nu prin est, ci din Belarus, în zona care înconjoară Kievul. „Mă tem să spun că planul pe care îl vedem este pentru ceva ce ar putea fi cel mai mare război din Europa de după 1945”.

Citeste si: VIDEO- Joe Biden este sigur că Putin a hotărât să invadeze Ucraina. Președintele Statelor Unite susține că Rusia încă poate alege calea diplomației

Potrivit celor mai recente estimări, între 169.000 şi 190.000 de soldaţi ruşi sunt masaţi la frontiera cu Ucraina, atât în Rusia cât şi în Belarus. Acestă estimare îi include şi pe rebelii din estul Ucrainei.

Citeste si: Ucraina este acuzată de Rusia că a lovit cu un obuz o clădire de pe teritoriul rus


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si